Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı ikinci birleşimi yapıldı

Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı ikinci birleşimi yapıldı

Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı ikinci birleşimi dün Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin üçüncü maddesi olan Il Özel Idaresi'nin 05/10/2009 tarih ve 2325 sayılı, Il Özel Idaresi'nin 2010-2014 yıllarını kapsayan orta vadeli 5 yıllık stratejik planı görüşüldü. Konu ile ilgili olarak görüşlerini belirten CHP Grup Başkanı Hasan Dağ Konunun incelenmek üzere komisyona aktarılması ve Cuma günü yeniden görüşülmesini istedi.

Daha sonrasının konunun yeniden görüşülmesi için özel bir komisyon kuruldu. Komisyona önerilen M. Tuna Soykan, Aydın Karakoç ve Nihat Sağlam isimleri kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Özel Idaresi'nin 05/10/2009 tarih ve 2324 sayılı, Il Özel Idaresi Bütçesinin muhtelif tertiplerinde kullanılmayarak artacağı anlaşılan toplam 630.000.00 TL ödeneğin alınarak işçi ücretleri tertibine aktarım yapılması teklifi görüşüldü. Söz alan Metin Güvenç "Bu konunu komisyona havale edilmesi gerekir diye düşünüyorum." Dedi.

Güvenç'in ardından söz alan Hasan Dağ "Bu çok hayırlı bir karar, bu para emekçilerimize verilecek. Bunun için çok mutlu olduk." Dedi.

Madde ile ilgili yapılan görüşmelerin ardından maddenin Plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Dördüncü maddenin görüşülmesinin ardından gündemin beşinci maddesi olan Il Genel Meclisi'nin 04/09/2009 tarih ve 139 sayılı kararına istinaden, Pehlivanköy ilçesinde tuğla ve kiremit yapımına elverişli hammadde potansiyeli tespit edildiğinden bölgede toprak sanayi kurulması için Kırklareli Il Özel Idaresi ile Pehlivanköy Belediye Başkanlığı'nın ortak bir çalışma yapması hususunda "Içişleri ve Çeşitli Işler Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Madde ile ilgili olarak söz alan Hasan Dağ "Pehlivanköy Belediye Başkanı bu işe sıcak bakmıyor. Kimse bu yeri bilmiyor, kimse istekli değil. Alan zaten belediye sınırları içerisinde yer alıyor. Ben bu konunun gündemden düşürülmesini talep ediyorum." Dedi.

Konu ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından beşinci maddenin talep olması halinde yeniden mecliste görüşülmesine karar verildi.

Beşinci maddenin görüşülmesinin ardından ise gündemin altıncı maddesi olan Valilik makamınca yeniden görüşülmek üzere iade edilen, ilimiz Vize Ilçesi Okçular Köyünün doğusunda bulunan yolun Il Özel Idaresi'nin Köy yol ağına alınması talebi görüşüldü.

Meclis üyeleri tarafından ilimize bu tür yerlerin çok olduğu belirtilerek Cuma gününe kadar hazırlanacak bir raporun ardından maddenin yeniden görüşülmek üzere Imar Komisyonuna havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Altıncı maddenin görüşülmesinin ardından gündemin yedinci maddesi olan Il Genel Meclisi'nin 04/09/2009 tarih ve 143 sayılı kararına istinaden, Merkez Kavaklı H.I.S göletinin Kırklareli Il Özel Idaresi'nin 2009 yılı yatırım programından çıkarılması konusu görüşüldü.

Yapılan görüşmeler sonrasında maddeye oy birliğiyle karar verildi.

Son olarak ise gündemin sekizinci maddesi olan Il Özel Idaresi'nin 28/09/2009 tarih ve 2258 sayılı, Il Özel Idaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda "Aşçı yardımcısı" olarak görev yapan Şenol Güre, "Bina Mal Bakıcısı" Ramadan Karagöz ve "Iş Makine Operatörü (B)" Hayrullah Erol'un emekliye ayrılmasından dolayı kadrolarının iptal edilmesi teklifi görüşülerek meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı ikinci birleşimi sekizinci maddenin görüşülmesiyle son bulurken, Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı üçüncü birleşimi bugün saat 10.30'da yapılacak.