Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantıları sona erdi

Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantıları sona erdi

Kırklareli Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantıları dün yapılan beşinci birleşim ile son buldu. Saat 10.30'da yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantı gündemin üçüncü maddesi olan Kırklareli Il Özel Idaresi'nin 2010 yatırım programı ile ihtisas komisyonları tarafından hazırlanan raporların görüşülmesiyle devam etti.

Daha sonra Eğitim Komisyonu raporu Nedim Orcan tarafından okundu. Orcan Pınarhisar'a öğretmenevi yapılması ve çeşitli faaliyetlerde ilimizi temsil ederek derece alan sporculara ödül verilmesi için ödenek ayrılması talebinde bulundu.

Ardından söz alan meclis üyesi Hasan Dağ, yapılan faaliyetlerde ilk üçe giren başarılı sporculara ödül verilmesi bunun için ayrı bir ödenek ayrılması talebinde bulunarak çalışmalarından dolayı komisyona teşekkür etti.

Eğitim Komisyonu ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından raporun Kasım ayı içerisinde yeniden görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Eğitim Komisyonu raporunun görüşülmesinin ardından ise Bayındırlık ve Imar komisyonu raporu görüşüldü. Sonrasında, raporun Kasım ayı toplantılarında yeniden görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Ardından gündemin dördüncü maddesi olan Il Genel Meclisi'nin 06/10/2009 tarih ve 151 sayılı kararına istinaden, Il Özel Idaresi'nin 2010-2014 yıllarını kapsayan orta vadeli (5 yıllık) stratejik planı hakkında özel komisyon tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Aydın Karakoç tarafından okunan raporun arından söz alan meclis üyesi Hasan Dağ "Bu planın Kırklareli'ne hayırlı olmasını diliyorum, teşekkür ediyorum." Dedi.

Hasan Dağ'ın ardından söz alan Metin Güvenç'te Iyi bir çalışma yapılmış, teşekkür ediyorum." dedi.

Dördüncü madde yapılan görüşmelerin ardından oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra gündemin beşinci maddesi olan Ilimiz Vize ilçesi Okçular Köyünün doğusundan bulunan yolun Il Özel Idaresi'nin köy yol ağına alınması hususunda "Imar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Nail Özden tarafından okunan rapor daha sonra oylamaya sunularak kabul edildi.

Beşinci maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından gündemin altıncı maddesi olan Il Özel Idaresi'nin çeşitli sektörlerde 2008 yılı ve 2009 yılı yatırım programında olan ve gerçekleştirilemeyeceği anlaşılan işlerin programdan çıkarılması teklifi görüşüldü.

Teklif üzerinden yapılan görüşmelerin ardından madde oylamaya sunuldu. Yapılan oyalama sonucunda 15'e 6 oyla kabul edildi.

Son olarak ise gündemin yedinci maddesi Il Özel Idaresi'nin 09/10/2009 tarih ve 4678 sayılı, ilimiz Lüleburgaz Ilçesi Tatarköy Köyü Evrenli mevkiinde, 7-8 pafta, 2066 parsel no'lu 36757.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine Yıldız Inşaat San. Ve Tic. Ltd. tarafından "Süt Sığırcılığı" tesisi kurulması amacıyla hazırlanan imar planlarının onaylanması teklifi görüşüldü. 

Gazetemizde yayınlanan haber, "Dilek ve Temenniler" maddesine taşındı

Yedinci maddenin görüşülmesinin ardından gündemin sekizinci maddesi olan dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temennilerde söz alan Yurdaer Ulus gazetemizde, geçmiş Il Genel Meclisi ile şimdiki dönemin karşılaştırıldığı "Başkan Soykan Il Genel Meclisi'ne disiplin getirdi" başlıklı haber üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Ulus konuşmasında, her meclis döneminin aynı olamayacağını, Meclis'te geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzlukların çözümünde kendi grup üyelerinin de büyük katkısı olduğunu vurguladı.

Yapılan bu konuşmanın ardından, Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantıları son bulmuş oldu.