Il Genel Meclisi'nin Eylül ayı karar özetleri açıklandı

Il Genel Meclisi'nin Eylül ayı karar özetleri açıklandı

Kırklareli Il Genel meclisi’nin Eylül ayı karar özetleri açıklandı. Işte Meclis üyelerinin içerisinde bulunduğumuz ay başında kabul ettiği kararlar; 

01/09/2009; Il Özel Idaresinin 2010 Yılı Yatırım Programı ile ilgili komisyon çalışmaları devam ettiğinden raporların Il Genel Meclisi'nin 07/09/2009 tarihli birleşiminde görüşülmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.              

- Ilimiz Kofçaz Ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde görev yapan Hikmet ESER'in istifası nedeniyle, Kofçaz Ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde Mesut ZENGIN'in görev almasına, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Vilayetler Hizmet Birliğinin 2010 Yılı Yatırım Programına alınan Ilimiz Okul Öncesi Eğitim Binasının yapımı ile ilgili Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı ile Valiliğimiz arasında protokol yapılması için Il Valimiz Sayın Cengiz AYDOĞDU'ya yetki verilmesine, gönderilecek 500.000,00 TL ödenek ile proje Ödenek Teminine Esas Tahminî Bedel arasında kalan 200.000,00 TL'lik farkın 2010 Yılı Il Özel Idaresi Bütçesinde Okul Öncesi Eğitim Binası Yapım Projesinin açılarak ödeneğinin tahsis edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.          

- Kırklar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından, Ilimiz Merkez Ilçe Asilbeyli Köyü Kavaklıkırı mevkiinde, 61839.60 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, yapılacak olan eğitim tesisi amacıyla onaylanmış Imar Planında emsal hesaplamalarında esas alınmak üzere plan revizesi yapılması hususunun reddine, 16 KABUL- 8 RED oyu ile "oyçokluğuyla" karar verildi. 02/09/2009; Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan inceleme raporu oybirliğiyle kabul edilerek, Ilimiz Babaeski Ilçesi Pancarköy Köyü Babakasırtı mevkiinde, 25000.00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Öznur Akaryakıt Tic.Ltd.Şti. tarafından "Akaryakıt kurulmak amacıyla hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama Imar Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım Ini1 onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafmdan hazırlanan inceleme raporu doğrultusunda, Idaremiz hizmet alanında bulunan Dy.Ilt.Değirmencik köy yolunda hizmet alanını belirleyen envanter değişikliğinin yapılmasına, M.Tuna SOYKAN'm çekimser oyuna karşılık "oyçokluğuyla" karar verildi.  

- Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan inceleme raporu "oybirliğiyle" kabul edilerek, Idaremiz hizmet alanında bulunan Vize Ilçesi 13 K.K No'lu Dy.îlt.-Düzova Köy yolunda Vize Belediyesi Uygulama Imar Planı içerisinde kalan kısmı ile ilgili olarak envanter değişikliğinin yapılmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.   

- Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan inceleme raporu "oybirliğiyle" kabul edilerek, Ilimiz Babaeski Ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Suyolu Sokakta bulunan, 1099,00 m2 yüzölçümlü taşınmazın Babaeski Belediye Başkanlığı'na yer konusunda plan değişikliği yaparak imar yolu, çocuk bahçesi veya spor aletleri parkı olarak kullanılmak kaydıyla 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.      

- Ilimiz Merkez Ilçe Karakoç Köyü Kulübe Tepe Köy Civarı mevkiinde, 21651.00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Atılgan Et-Gıda ve Ihtiyaç Maddeleri San.ve Tic.Ltd Şti. tarafından "Besi Üretim Çiftliği" tesisi kurulması amacı ile hazırlanan Imar Planlarının onaylanması talebinin incelenmek üzere "Imar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Ilimiz Lüleburgaz Ilçesi Kurtuluş Mahallesi, Istasyon Caddesi mevkiinde 7.260,52 m2 yüzölçümlü "ortaokul binası ve arsası" vasıflı taşınmazın Kırklareli Il Özel Idaresi adına olan 310/2400 hissesinin Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi talebinin "Eğitim Komisyonuna" havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Spor Komisyonu ile Içişleri ve Çeşitli Işler Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar oybirliğiyle kabul edilerek, Kavaklı-Gaziosmanpaşa misafirhanesinin; Kırklareli Gençlik ve Izcilik Kampları ile Ulusal ve Uluslararası Spor Merkezi olarak düzenlenmesi hususunda tavsiye kararı alınmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.

03/09/2009; Kentimizde sonbahar döneminde "Yayla-Balkanlar Bilim-Kültür Etkinlikleri ya da Bolluk-Bereket Bağ Bozumu" gibi uygun görülecek bir isim altında komşu Balkan ülkelerinin de katılımıyla etkinlik düzenlemesi hususunda "Kültür, Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Ilimiz Özel Idaresinin de bu çalışmalarda katkı sağlaması amacıyla 2010 yılı Özel Idaresi Bütçesinde ilgili harcama faslının açılarak ödenek konulmak suretiyle ekonomik destek sağlanmasına ve bunun her yıl belirlenmesine "oybirliğiyle" karar verildi.    

- Ilimizde Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin kurulması ile ilgili çalışmalarda bulunmak üzere "Kültür, Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ve Özel Inceleme Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, kurulmuş olan Özel Inceleme Komisyonu ile Kültür, Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna Çalıştay da dahil olmak üzere yeniden toplantı yapılabilmesi için yetki verilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

04/09/2009; Il Genel Meclis Üyesi Ali Kamuran KOÇYIĞIT tarafından, Pehlivanköy Ilçesinde tuğla ve kiremit yapımına elverişli hammadde potansiyeli tespit edildiğinden bölgede Toprak Sanayi kurulması için Kırklareli Il Özel Idaresi ile Pehlivanköy Belediye Başkanlığı'nm ortak bir çalışma yapması hususunda verilen sözlü önergenin incelenmek üzere "Içişleri ve Çeşitli Işler Komisyonuna" havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 12.maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle müteşebbis heyette, Il Özel Idaresini temsilen 8 (sekiz) asıl ve yedek üye seçilmesi hususu gündeme geldiğinden, Il Genel Meclisince yapılan görüşmeler neticesinde, Müteşebbis Heyette; 1- Cengiz AYDOGDU (Vali), 2- M.Tuna SOYKAN, 3- Hasan DAĞ, 4- Behçet ŞEN, 5- Aydın KARAKOÇ, 6- Yurdaer ULUS, 7- Nihat SAĞLAM, 8- Ismail DAĞCFnın Asıl Üye olarak görev almalarına,Yedek Üyelerin ise; 1.Yedek Üye Çetin ŞINIKOĞLU, 2.Yedek Üye Nail ÖZDEN, 3.Yedek Üye Kenan ÇIFTÇI, 4.Yedek Üye Metin GÜVENÇ, 5. Yedek Üye Ali Kamuran KOÇYIĞIT, Ö.Yedek Üye Cemal VURAL, 7.Yedek Üye Hüseyin TAŞKIN, 8.Yedek Üye Safet ÜRESIN olarak sıralamasının yapılmasına "oybirliğiyle" karar verildi. (Il Genel Meclisi'nin görev ve yetki alanı içinde tanımlanmadığından reddedilmiştir.)

- Ilimiz Vize Ilçesi Okçular Köyünün doğusunda bulunan yolun Il Özel Idaresi'nin köy yol ağına alınmasına, "oybirliğiyle karar verildi. (Yeniden görüşülmek üzere Il Genel Meclisine iade edilmiştir,)

- Ilimizin önemli sorunlarından biri olan Ergene Nehrinin kirliliğinin, insan sağlığına ve çevreye verdiği zarar yönünde çalışmalar yapılması için Çevre ve Sağlık Komisyonuna ve ayrıca oluşturulacak Özel Inceleme komisyonunahavale edilmesine karar verildi.

- Merkez Ilçe Kavaklı H.I.S Göletinin yapılacağı arazinin kiralama işlemlerinin Bakanlık düzeyinde olması ve henüz sonuçlanmaması nedeniyle, konunun Il Genel Meclisi'nin Ekim ayı gündemine alınmak suretiyle görüşülerek karara bağlanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Il Genel Meclisi Başkanlığı'na Nedim ORCAN, Nail ÖZDEN, Kemal ÇAĞLAR, Kenan ÇIFTÇI, Safet ÜRESIN, Hüseyin TAŞKIN, Alaaddin ERGIN, Aydın KARAKOÇ, Behçet ŞEN, Çetin ŞINIKOĞLU, Şahin ARSLAN, Mustafa TAŞKIN, Enver TUNA ve Hasan DAĞ tarafından, Il Özel Idaresince ruhsatlandırılan 1 (a) grubu madenlerin Il Özel Idaresine katkıları ve ruhsatsız olanların tespit edilmesi ve incelenmesi için genel görüşme açılması ile ilgili verilen sözlü önergenin, AK Parti Grubunun 6 ÇEKIMSER oyuna karşılık 18 KABUL oyu ile Ekim ayı toplantı gündemine alınmasına "oyçokluğuyla" karar verildi.

07/09/2009; Avrupa'nın Denize Kıyısı olan Bölgeler Birliği olan CPMR tarafından yapılan çalışmalar hakkında Çanakkale ve Tekirdağ Illerinden, yazılı bilgi alınmasına ve Ekim ayı Il Genel Meclisi gündeminde konunun tekrar değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor '"oybirliğiyle" kabul edilerek, 2010 Yılı Bütçe taslağına göre bütçe   imkanları doğrultusunda birimler ve kurumlar bazında yatırımlara ayrılacak ödeneklerin dağıtımının komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, diğer ihtisas komisyonlarının çalışmalarını bu doğrultuda yürütmelerine, "oybirliğiyle" karar verildi.