İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı kararları açıklandı

İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı kararları açıklandı

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Haziran ayı karar özetleri açıklandı. Özetlerde 1-2-3-4-5 Haziran tarihlerinde mecliste görüşülen maddelere ait karar durumları ayrıntılı olareak veriliyor. Temmuz ayında tatilde olacak Il Genel Meclisi 3 Ağustos’ta tekrar toplanacak ve çalışmaalrına devam edecek.  Işte haziarn ayı karar özetleri; 1 Haziran-Ilimiz Vize Ilçesi Pazarlı Ilköğretim Okulu yerinin köy tüzel kişiliğine ait olması, ayrıca yeterli hukuki verilerin bulunmaması nedeniyle, söz konusu taşınmazın satışı talebinin ‘Reddine’, oybirliğiyle karar verildi.

1 Haziran-Il Genel Meclis Başkanı M. Tuna SOYKAN tarafından, Il Özel Idaresi’nin görev ve yetkileri arasında yer alan, yoksullara mikro kredisi verilmesi hususunda verilen sözlü önergenin Il Genel Meclisi’nin gündeme alınması önerisi meclisin oyuna sunuldu ve yapılan oylama neticesinde, değerlendirilmek üzere Il Genel Meclisi’nin gündemine alınmasına oybirliğiyle karar verildi.1 Haziran-Il Genel Meclis Başkanlığı’na Aydın Karakoç, Nail Özden, Enver Tuna, Alaaddin Ergin, Hasan Dağ, Mustafa Taşın ve Behçet Şen tarafından, Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’nin kurularak faaliyete geçirilmesi hususunda verilen yazılı önergenin Il Genel Meclisi'’in gündeme alınması önerisi meclisin oyuna sunuldu ve yapılan oylama neticesinde, görüşülmek üzere Il Genel Meclisi’nin gündemine alınmasına oybirliğiyle karar verildi. 1 Haziran-Kent Konseyi Yönetmeliği’nin S. maddesinin (e) fıkrası gereğince, Babaeski Belediyesi Kent Konseyine, Il Genel Meclisi Üyeleri arasmdan; Alaaddin Ergin, Hüseyin Taşkın, Şahin Arslan, Ismail Dağcı, Cemal Vural, Ali Kamuran Koçyiğit, Mustafa Taşkın’ın temsilci olarak seçilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

2 Haziran-Il Özel Idaresi’nin görev alanında bulunan imar mevzuatı ile ilgili iş ve işlemlerden 2009 Yılında; bina inşaat bedeli olarak 112,00 TL, yazılı imar durum belgesi taleplerinden 112,00 TL, etüt ücreti olarak 308,00 TL hizmet bedeli alınmasına, oybirliğiyle karar verildi.

3 Haziran-Il Özel Idaresi'nin görev ve yetkileri arasında yer alan, yoksullara mikro kredisi verilmesi hususunda inceleme yapmak üzere konunun “Plan ve Bütçe Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında değerlendirilmesine oybirliğiyle karar verildi.  

3 Haziran-Ilimizde Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’nin kurularak faaliyeti geçirilmesi hususunda inceleme yapmak üzere konunun “Kültür, Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında değerlendirilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

3 Haziran-Içişleri ve Çeşitli Işler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor oybirliğiyle kabul edilerek, 5302 Sayılı Il Özel Idaresi Kanunu’nun 10/f maddesi gereğince, Il Özel Idaresine ait Cumhuriyet Ormanı’nın içinden geçen havai enerji nakil hattından Emine Berrin Hatunlu’nun arazisine havai hat çekilmesine, bir yıllık arazi kullanım bedeli olan 467,28 TL’nin adı geçen ilgiliden tahsil edilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

3 Haziran-Mülkiyeti Il Özel Idaresi’ne ait Lüleburgaz Ilçesinde bulunan 1280 ada, 2 parsel numaralı 39.820,14 m2 alanlı arsa vasıflı taşınmaz üzerinde yapılması düşünülen spor tesislerine ilişkin projeler gönderilmiş olup, taşınmazın Lüleburgaz Belediye Başkanlığı'na tahsis edilmesi talebini incelemek üzere “Imar ve Bayındırlık Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında değerlendirilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

3 Haziran-Ilimiz Lüleburgaz Ilçesinde bulunan Kurtuluş Mahallesi Eğitim Sevenler ve Yardım Derneği adına 143/1452 hisse paylı, tapu sicilinde 693 ada, 14 no'lu parselde kayıtlı 1452 m2 yüzölçümlü taşınmazın Il Özel Idaresi adına tescil edilmesi, tahsisinin de Lüleburgaz Ilköğretim Okulu adına yapılması teklifinin incelenmek üzere “Imar ve Bayındırlık Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında değerlendirilmesine, “oybirliğiyle” karar verildi. 3 Haziran-Ilimiz Babaeski Ilçesi Taşağıl Köyü, Babaeski yolu mevkiinde, 1998 parsel numaralı 139174.00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde taşınmaz üzerinde Kırklareli Il Idare Kurulu’nun 28/01/1998 tarih ve 80 sayılı kararı ile Onaylı Imar Planının E18-d-23-d-3-b paftasında sanayi alanı olarak belirtilen alanın 45000.00 m2'lik kısmında, Fersah Tekstil Gıda San.ve Tic.A.Ş. tarafından “Süt ve Besi Hayvancılığı” tesisi kurulması amacı ile hazırlanan Değişiklik Imar Planlarının onaylanması talebinin incelenmek üzere “Imar ve Bayındırlık Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında değerlendirilmesine, oybirliğiyle karar verildi. 4 Haziran-10/06/2007 tarih ve 26548 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Il Özel Idareleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarına Ilişkin Yönetmeliğin 13. maddesi gereğince, 14/05/2009 tarihinde emekliye ayrılan Düz Işçi olarak görev yapan Salih Arınan’ın kadrosunun iptal edilmesine, oybirliğiyle karar verildi. 4 Haziran-10/06/2007 tarih ve 26548 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Il Özel Idareleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarına Ilişkin Yönetmeliğin 13. maddesi ve 5620 Sayılı Kanunun 2.maddesinin ö.fıkrası gereğince, 29/05/2009 tarihinden itibaren iş akdi fesh edilen ve "Işçi" olarak görev yapan Şirin Akgün’ün kadrosunun iptal edilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

4 Haziran-Avrupa'nın Denize Kıyısı Olan Bölgeler Birliği (C.P.M.R.) hakkında Il Genel Meclisi'ni bilgilendirmek üzere Il Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında AB Sınır Ötesi Işbirliği Büro Yetkilisi Ruhi Eray’ın davet edilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

5 Haziran-Ilimiz Babaeski Ilçesi Osmaniye Köyünde, tapuda 786,792 ve 805 parsel no'lu, Köy Yerleşik Alanı içerisindeki mera vasıflı taşınmazlar üzerinde Köy Gelişme Alanına ait Imar Planlarının onaylanması hakkında hazırlanan raporun, Ağustos ayı Il Genel Meclisi toplantısında değerlendirilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

5 Haziran-2009 yılı yatırım programında bulunmayan ancak bakım ve onarımına ihtiyaç duyulan köy yollarımızın tespit edilmesi hakkında Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun kabulüne, bu doğrultuda; Babaeski Taşağıl - Yeniköy 4 km, Demirköy Avcılar Dy. Ilt 7 km, Vize Topçuköy - Cevizköy 11 km, Kofçaz Kocayazı-Kuzulu 4 km, Lüleburgaz Ovacık - Eksibedir 3 km olmak üzere; köy yollarına öncelik verilmesine, 2008 yılı programında olup, kalan köy yollarının da yapılmasına devam edilmesine oybirliğiyle karar verildi.

5 Haziran-Il Özel Idaresi'nin hizmet alanında iken değişiklik nedeniyle Belediyelerin imar planlan içerisinde kalan köy yollannda meydana gelen envanter değişikliklerinin yapılması hususunda Imar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun kabulüne oybirliğiyle karar verildi.

5 Haziran-Milli Eğitim Bakanlığı'nın Il ve Ilçe düzeyindeki görevlerini planlamak, programlamak, yönetmek ve denetlemek, geliştirmek ve değerlendirmek üzere kurulan Il Milli Eğitim Danışma Kuruluna seçimle gelen üyelerin yeniden belirlenmesi gerektiğinden, Il Milli Eğitim Danışma Kurulunda, Il Genel Meclis Üyesi Enver Tuna ve Hüseyin Taşkın’ın görev almasına, oybirliğiyle karar verildi.

5 Haziran-Vilayetler Hizmet Birliği’ne kiraya verilen öğrenci yurdu binası hakkında yapılan değerlendirme sonunda adı geçen yurdu yerinde görmek ve incelemek üzere Özel Inceleme Komisyonu kurulmasına, komisyonda; Selahattin Birkaya, Hasan Basri Korkmaz, M.Tuna Soykan, Çetin Şinikoğlu, Aydın Karakoç, Nail Özden, Enver Tuna ve Ismail Dağcı’nın görev almasına, oybirliğiyle karar verildi.

5 Haziran-Kırklar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından, Ilimiz Merkez Ilçe Asilbeyli Köyü Kavaklıkırı mevkiinde, 26 parsel numaralı 61839.60 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, yapılacak olan eğitim tesisi amacıyla onaylanmış Imar Planında emsal hesaplamalarında esas alınmak üzere plan revizesi yapılması talebinin incelenmek üzere “Imar ve Bayındırlık Komisyonuna” havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısında değerlendirilmesine, oybirliğiyle karar verildi.

5 Haziran-Pınarhisar Ilçesi Atatürkçü Düşünce Derneği’ne kamu yararına faaliyete bulunmasından dolayı amacına uygun etkinlikleri doğrultusunda kullanılmak üzere yardım yapılmasına, miktar takdirinin Il Encümeninde değerlendirilmesine, (6 rec, 1 çekimser oya karşılık) oyçokluğuyla karar verildi.