İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantıları başladı

İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantıları başladı

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları, dün gerçekleştirilen ilk birleşim ile başladı. M.Tuna Soykan Başkanlığı’nda, dün saat 10.30’da Il Özel Idaresi Il Genel Meclis toplantı salonunda biraraya gelen üyeler, bu ayki gündem maddelerini masaya yatırmaya başladılar. Birleşimde, satışa çıkarılan okul binalarının akibeti yine gündemdeydi.

Yoklamanın yapılması ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup, oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, gündemin üçüncü maddesine geçildi. Bu madde kapsamında; Ilimiz Vize Ilçesi Pazarlı Ilköğretim Okulu yerinin satışının yapılarak, bedelinin Ilköğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere irad kaydedilmesi hakkındaki “Eğitim Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Konu ile ilgili olarak, komisyon raporunu diğer üyeler ile paylaşan üye Nedim Orcan; “Bizler, komisyon olarak köye gittik, binayı inceledik ve muhtarlıkla görüştük. Muhtarlık ve köy halkı bizlere bu binanın kendiler için çok değerli olduğunu belirtti. Söz konusu binanın Köy Muhtarlığı tüzel kişiliğine ait olduğunu, kendilerinin görüşü alınmadan binanın satışa çıkarıldığı söylediler. Tapuyu da inceleyerek, binanın muhtarlığa ait olduğunu gördük. Dolayısıyla komisyonumuz binanın satışının reddi yönünde karar almıştır” dedi.

CHP Grup Başkanı Hasan Dağ da komisyonun görüşlerine katıldığını belirterek, İl Genel Meclisi’nin zaten bu konuda satış kararı veremeyeceğini hatırlattı. Bunun üzerine AKP Grup Başkanı Metin Güvenç; “Bu bina İl Özel İdaresi’nin yetkisinde değil, muhtarlık tüzel kişiliğine ait. Dolayısıyla satışı konusunda bir karar vermemiz olanaksız. Bu tür okul binalarının satışı ile ilgili, karşımıza daha çok gündem maddesi çıkacaktır. Milli Eğitim bu konuda Meclisi bilgilendirmelidir” dedi.

Katip Üye Behçet Şen de, binanın satılmaması yönünde görüş bildirdikten sonra, Meclis Başkanı Tuna Soykan; “Bu bina Köy Muhtarlığına aittir. Dolayısıyla tapulu bu binanın satışı yapılamaz” diyerek konu ile ilgili yeterli bilgi bulunmadığı için, köy tüzel kişiliğine ait tapulu bu binanın satışının reddi yönünde oylama yapılmasını teklif etti. Teklif kabul edildi ve meclis oy birliği ile satışın reddine karar verdi.

Başkan Soykan, bir sonraki gündem maddesi kapsamında; bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan köy yollarımız ile ilgili olarak, “Imar ve Bayındırlık komisyonu” tarafından hazırlanan raporun, Cuma günü görüşülmesini teklif etti. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

Bu arada gündem dışı konular kapsamında, Babaeski Kent Konseyi’ne, Il Genel Meclisi’inden temsilci seçimi yapıldı. Oy birliği ile şu isimlerde karar kılındı; Aleaddin Ergin, Hüseyin Taşkın, Şahin Aslan, Ismail Dağcı, Cemal Vural ve Ali Kamuran Koçyiğit.

Meclis Başkanı M.Tuna Soykan, ilk birleşimi kapamadan önce, üç konunun daha Meclis gündemine alınmasını teklif etti; Bu konulardan ilki; “Mikro-Kredi” adı altında yürütülen yoksullara yardım projesinin Kırklareli’de de uygulanması. Diğer iki konu ise; Katip Üye Aydın Karakoç’un yazılı önergeleri üzerine; ilimizde bir Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği ile Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB)’nün kurulması çalışmalarına ait tekliflerin gündeme alınması önerildi.  Yapılan oylama ile bu konular, Haziran ayı gündemine alındı. Bu karar ile ilk birleşim sona ermiş oldu.

Üyeler daha sonra, dün sabah vefat eden Mecli Üyesi Hasan Basri Korkmaz’ın babasının cenazesine katılmak üzere, Vize ilçesine gittiler. Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Haziran ayı ikinci birleşimi, bugün saat 10.30’da gerçekleştirilecek.