İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı üçüncü birleşimi yapıldı

İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı üçüncü birleşimi yapıldı

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı üçüncü birleşimi dün Kırklareli İl Özel İdaresi İl Genel  Meclisi salonunda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin üçüncü maddesi olan yoksullara mikro kredi verilmesi ile ilgili önergenin görüşülmesi ve bu konu hakkında yönetmelik çıkarılması hususunun görüşülmesi görüşüldü.  Konu ile ilgili olara Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan "Bu uygulamanın gerçekleşmesi için bütçede yer alması lazım. Bunun içinde plan ve bütçe komisyonu tarafından görüşülmesi gerekiyor.  Bu uygulamanın Kırklareli'de de başlatılmasının güzel olacağı düşüncesindeyim." Dedi. Meclis üyeleri tarafından yapılan görüşmelerin ardından üçüncü maddenin plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.  

Üçüncü maddenin görüşülmesinin ardından ise gündemin dördüncü maddesi olan Turizm alt yapı hizmet birliğinin kurularak faaliyete geçmesi ile ilgili önergenin görüşülmesi görüşüldü.

Madde ile ilgili olarak meclis üyesi Aydın Karakoç Turizm hizmet birliklerinin kurulmasının Kırklareli'nin gelişmesi için faydalı olacağını söyledi. Dördüncü madde ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından maddenin Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gündemin beşinci maddesi olan İl Genel Meclisi'nin 07/05/2009 tarih ve 68 sayılı kararına istinaden, İl Özel İdaresine ait Cumhuriyet ormanının içinden geçen havai enerji nakil hattından, Emine Berrin Hatunlu'nun arazisine havai hat çekilebilmesi için izin verilmesi ve arazi kullanım bedelinin ilgiliden tahsil edilmesi konusunda "İçişleri ve çeşitli işler komisyonu" tarafından hazırlanan raporunun görüşülmesi teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde madden oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin altıncı maddesi olan İl Özel İdaresi'nin 21/05/2009 tarih ve 1237 sayılı, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Lüleburgaz ilçesinde bulunan 1280 ada, 2 parsel numaralı 39.820.14 metrekare alanlı "arsa" vasıflı taşınmazın Lüleburgaz Belediye Başkanlığı'na tahsis edilmesi teklifi görüşüldü. Madde ile ilgili olarak yapılan görüşmelerin ardından maddenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Yine gündemin yedinci maddesi olan İl Özel İdaresi'nin 20/05/2009 tarih ve 1202 sayılı, ilimiz Lüleburgaz ilçesinde bulunan Eğitim Sevenler ve Yardım Derneği adına 143/1452 hisse paylı, tapu sicilinde 693 ada, 14 no'lu parselde kayıtlı 1452 metrekare yüzölçümlü taşınmazın İl Özel İdaresi adına,  tahsisinin de Lüleburgaz İlköğretim okulu adına yapılması teklifinin Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Son olarak ise gündemin sekizinci maddesinde yer alan İl Özel İdaresi'nin 29/05/2009 tarih ve 2345 sayılı, ilimiz Babaeski İlçesi Taşağıl Köyü, Babaeski yolu mevkiinden 1998 parsel numaralı 139174.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Kırklareli İl İdare Kurulu'nun 28/01/1998 tarih ve 80 sayılı kararı ile onaylı imar planının E18-d-23-d3-b paftasında sanayi alanı olarak belirtilen alanın 45000.00 metrekarelik kısmında "süt ve besi hayvancılığı" tesisi kurulması amacı ile hazırlanan değişiklik imar planlarının onaylanması teklifi görüşülerek, meclis üyelerinin oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine karar verildi. Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı üçüncü birleşimi sekizinci maddenin görüşülmesi ile son buldu.