İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı karar özetleri açıklandı

İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı karar özetleri açıklandı

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Mayıs ayı karar özetleri açıklandı. Işte Meclis üyelerin Mayıs ayı başında gerçekleştirdikleri birleşimlerde, alınan kararlar;

04/05/2009; Ilimiz Vize Ilçesi Pazarlı Ilköğretim Okulu yerinin satışının yapılarak, bedelinin Ilköğretim Hizmetlerinde kullanılmak üzere irad kaydedilmesi talebinin incelenmek üzere "Eğitim Komisyonuna" havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında değerlendirilmesine, tarihinde "oybirliğiyle" karar verildi.

- Karara bağlanması gereken 2008 Yılı Özel Idare Gelir ve Gider Kesin Hesap Cetvellerinin incelenmek üzere "Plan ve Bütçe Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

05/05/2009; Il Özel Idaresi’nin 2009 Yılı Yatırım Programı taslağında yer alan yatırımcı kurumların tekliflerinin değerlendirilmek üzere; 1- Il Özel Idaresi Hizmet Birimlerinin yatırım tekliflerinin Imar ve Bayındırlık Komisyonuna, 2- Gençlik ve Spor Il Müdürlüğümün yatırım tekliflerinin Spor Komisyonuna, 3- Il Milli Eğitim Müdürlüğümün yatırım tekliflerinin Eğitim Komisyonuna, 4- Il Sağlık Müdürlüğümün yatırım tekliflerinin Çevre ve Sağlık Komisyonuna, 5- Il Tarım Müdürlüğümün yatırım tekliflerinin Tarım Komisyonuna, 6- Il Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Il Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün yatırım tekliflerinin, Kültür, Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna, 7- Ilçe Kaymakamlıklarının taleplerinin konusu ile ilgili komisyonlara, 8- Ayrıca tüm program taslağını bütçe yönünden değerlendirmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine,"oybirliğiyle" karar verildi.

06/05/2009;     2009 Yılı Yatırım Programında bulunmayan ancak bakım ve onarımına ihtiyaç duyulan köy yollarımızın tespit edilmesi hususu ile Il Özel Idaresi'nin hizmet alanında iken değişiklik nedeniyle Belediyelerin imar planları içerisinde kalan köy yollarında meydana gelen envanter değişikliklerinin yapılması tekliflerinin incelenmek üzere Imar ve Bayındırlık Komisyonuma havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Il Genel Meclis Üyesi Ali Kamuran Koçyiğit tarafından, Kırklareli Il Genel Meclisini temsilen katıldıkları törenlerde protokol sıralamasında Il Genel Meclis Üyelerinin yer almadığı, bu konuda düzenleme yapılması konusunda verdiği sözlü önergenin Il Genel Meclisimin 07/05/2009 tarihli gündemine alınmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Il Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç’un sözlü önergesi ile; mülkiyeti Il Özel Idaresine ait Istanbul Ili Fatih Ilçesi Arpaemini Mahallesi Dr. Ahmet Paşa Sokak No: 15 adresinde bulunan ve Vilayetler Hizmet Birliği'ne kiraya verilen öğrenci yurdu binası hakkında bilgi verilmesi konusunun Il Genel Meclisi'nin Haziran ayı gündemine alınmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Il Genel Meclis Üyesi Selahattin Birkaya tarafından, Avrupa'nın Denize Kıyısı Olan Bölgeler Birliği (C.P.M.R.) hakkında Il Genel Meclisi'ne bilgi verilmesine ilişkin yazılı önergesinin değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

07/05/2009; Il Genel Meclis Üyesi Ali Kamuran Koçyiğit tarafından verilen sözlü önergeye istinaden, Il Genel Meclis Üyelerinin protokol durumlarının değerlendirilmesi konusunun yetkili organlar ve kurumlarca incelenerek yeni düzenlemelerin yapılması hususunda tavsiye kararı alınmasına "oybirliğiyle" karar verildi.

07/05/2009; Ilimiz Babaeski Ilçesi Osmaniye Köyünde, tapuda 786, 792 ve 805 parsel no'da kayıtlı, Köy Yerleşik Alanı içerisindeki mera vasıflı taşınmazlar üzerinde "Köy Gelişme Alanına " ait Imar Planlarının onaylanması talebinin incelenmek üzere "Imar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Il Özel Idaresine ait Cumhuriyet Ormanının içinden geçen havai enerji nakil hattından, Emine Berrin Hatunlu’nun arazisine havai hat çekilebilmesi için izin verilmesi ile arazi kullanım bedelinin ilgiliden tahsil edilmesi talebinin incelenmek üzere "Içişleri ve Çeşitli Işler Komisyonuna" havale edilmesine, hazırlanacak olan raporun Il Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Il Genel Meclisinin bir aylık tatil süresinin Temmuz Ayı olarak belirlenmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.

08/05/2009; 2008 Mali Yılı Il Özel Idaresi Kesin Hesabının, kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve Valilik Olurlarına istinaden yapıldığı, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı, kesin hesabı oluşturan cetvellerin Mahalli Idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 41. maddesine uygun olarak hazırlandığı anlaşıldığından, 2008 Yılı Il Özel Idaresi Gelir ve Gider Kesin Hesap Cetvellerinin tasdikine, "oybirliğiyle" karar verildi.

- Çevre ve Sağlık Komisyonunca hazırlanan, Ilimizdeki hayvancılık tesislerinin katı ve sıvı atıklarının bertaraf edilmesi hakkındaki inceleme raporu, 23 kabul oyu, 1 çekimser (M. Tuna Soykan) oy alarak "oyçokluğuyla" kabul edildi.