İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantıları son buldu

İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantıları son buldu

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları dün yapılan birleşimle son buldu. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Il Genel Meclisi’nin Mayıs ayı dördüncü birleşiminde alınan karar doğrultusunda Il Genel Meclisi üyelerinin protokol sıralamasında yer alması için alınan tasfiye kararı okundu.  Buna göre Il Genel Meclisi üyelerinin protokolde 17. sırada bulunması ve bunun Türkiye Il Genel Meclisi Birliği’ne gönderilerek diğer Il Genel Meclisi üyelerininde kararlarının alınması belirtildi.

Daha sonra ise gündemin üçüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 04/05/2009 tarih ve 60 sayılı kararına istinaden,    2008 yılı özel idare gelir ve gider kesim hesap cetvelleri ile ilgili plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. CHP grup başkanı Hasan Dağ tarafından okunan rapor sonrasında söz alarak konuşan meclis üyesi Metin Güvenç “Ayrıntılı bir rapor hazırlanmış. Grup olarak olumlu oy vereceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.

Daha sonra ise CHP grup başkanı Hasan Dağ bir konuşma yaparak grup olara maddeye olumlu oy vereceklerini dile getirdi. Yapılan görüşmelerin ardından gündemin üçüncü maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 10/04/2009 tarih ve 58 sayılı kararına istinaden, hayvancılık tesislerinin katı ve sıvı atıklarının bertaraf edilmesi hususunda çevre ve sağlık komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşüldü.

Konu ile ilgili olarak söz alan meclis üyesi Hasan Dağ “Bu konuyla ilgili olan yerlerin tamamını gezdim. Bunlar Kırklareli’ne katkı sağlayacak, Kırklareli’nin önünü açacak hizmetlerdir. Her işletmede yaklaşık 10-15 insan çalışıyor. Bu yerlerde genel anlamda bir sıkıntı yok. Dezenfekte ediliyor. Onun için çok fazla sıkıntı görmedik. Trakya’da böyle işletmelerin kurulu olması gerçekten çok güzel.” dedi.

Daha sonra diğer meclis üyelerinin de görüşlerini belirtmesinin ardından madde oylamaya sunularak kabul edildi.

Il Genel Meclisi’nin Mayı ayı son birleşimi gündemin altıncı maddesi olan dilek ve temenniler bölümü ile son buldu. Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Haziran ayı birinci birleşimi 1 haziran pazartesi günü görüşülecek.