Il Genel Meclisi üyelerinden gazetemiz muhabiri Semih Arabacılar'a "geçmiş olsun" dileği

Il Genel Meclisi üyelerinden gazetemiz muhabiri Semih Arabacılar'a 'geçmiş olsun' dileği

Kırklareli Il Genel Meclisi Kasım ayı birleşimleri tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz Salı günü yapılan 12. birleşimde imar ve bayındırlık komisyonu projelerini öncelik sırasına göre değerlendiren Il Genel Meclisi üyeleri, dün de 2008 ve 2009 yılı yatırım programında olan fakat gerçekleştirilemeyeceği anlaşılan işlerin programdan çıkartılmasını görüştü. Il Genel Meclisi üyeleri ayrıca geçtiğimiz Pazar günü Çorlu yakınlarındaki E-5 karayolunda geçirdiği kaza sonucunda yoğun bakıma alınan ve halen Çorlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altında bulunan muhabirimiz Semih Arabacılar için “geçmiş olsun” diyerek, acil şifa dileklerinde bulundular.

Kırklareli Il Genel Meclisi Kasım ayı 13. birleşimi Valilik Binası Atatürk Toplantı Salonu’nda dün saat 11:00’da başladı. Yoklama ve geçmiş birleşime ait tutanak özetinin okunmasının ardından Başkan Tuna Soykan, 29 Mart Yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den aday olan Sedat Kuranlı’nın vefat ettiğini beyan ederek üzüntüsünü dile getirdi. Başkan Soykan, ayrıca geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan muhabirimiz Semih Arabıcılar için de acil şifa dileklerinde bulunarak Önadım Medya Grubu’na ve Semih’in ailesine de “geçmiş olsun” dedi.

Başkan Tuna Soykan’ın dilek ve temennilerinin ardından Hüseyin Taşkın, Ali Kamuran Koçyiğit ve Mustafa Taşkın geçmiş birleşime ait tutanak özetleri hakkında söz alarak küçük çaplı değişiklikler yapılmasını teklif etti. Bu teklifler de oy birliği ile kabul edildi. Akabinde ise söz alan Nedim Orcan Lüleburgaz köylerine malzeme eksikliği nedeniyle sadece 12 kilometrelik bir yolun stabilize yol yatırım programına alındığını belirterek, Il Genel Meclisi üyelerinden Lüleburgaz’daki stabilize malzeme eksikliğinin giderilmesi doğrultusunda yardım istedi. Stabilize yol için gerekli malzeme olmaması sebebi ile 2010 yılı stabilize yol yatırım programına da bilerek az teklif de bulunduklarını sözlerine ekleyen Orcan, malzeme eksikliğinin bir an önce giderilmesi için somut çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Sonrasında ise Meclisin 3. gündem maddesi olan Il Özel Idaresi’nin çeşitli işler sektörlerde 2008 yılı ve 2009 yılı yatırım programında olan ve gerçekleştirilemeyeceği anlaşılan işlerin programdan çıkarılması görüşüldü. Behçet Şen tarafından okunan komisyon raporunun okunmasının ardından rapor oy birliği ile kabul edildi. Başkan Tuna Soykan Kasım ayı 13. birleşimini kapatarak, Il Genel Meclisi Kasım ayı 14. birleşiminin bugün saat 10:30’da gerçekleştirileceğini belirtti. Meclis birleşiminin sona ermesinin ardından Il Genel Meclisi Toplantısı’nda görev alan muhabirimiz Erhan Baycan’a “geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Il Genel meclisi üyeleri Semih’in son durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonra “acil şifalar” dilediler.