İl Genel Meclisi üyelerinden Sakatlar Derneği'ne 15'er TL yardım

İl Genel Meclisi üyelerinden Sakatlar Derneği'ne 15'er TL yardım

Il Genel Meclisi’nin Ocak ayı dördüncü birleşimi dün Il Özel Idaresi toplantı salonunda yapıldı. Saat 10.30’da yoklamanın yapılması ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin üçüncü maddesi olan, 2009 yılında makine-ekipman kiralama ve etüt işlemlerinden alınacak ücretlerin, yeniden değerleme oranına bağlı olarak %12 oranına arttırılması teklifi görüşüldü.

Madde ile ilgili olarak söz alan meclis üyesi ibrahim Tezan “Ülkemizde ve hatta dünyamızda büyük bir ekonomik kriz var. Akaryakıt zaten düştü. Bence araç kiralamalarına zam yapılmasın, eski tarife aynen kalsın” dedi.

Ibrahim Tezan’ın konuşmasının ardından ise Yurdaer Ulus söz alarak “Grubumuzla yaptığımız görüşmede akaryakıt fiyatlarının artması durumunda ve maliyetlerin yükselmesi söz konusu olduğunda araç kiralamaların da artış yapılsın yönündedir” dedi.

Ulus’un konuşmasının ardından ise Ferhat Okumuş söz alarak “Kiralama işlemlerini genel olarak müteahhitler yapıyor. Araçlar şirketlere kira karşılığında veriliyor. Plan ve bütçe komisyonu bu maddeyi iyi bir şekilde değerlendirmelidir” dedi.

Ferhat Okumuş’un ardından ise yeniden söz alan meclis üyesi Yurdaer Ulus “Bu konunun bütçemizdeki arkadaşlar tarafından değerlendirilmesi lazım. Bu çalışma bütçemize sıkıntı verecekse müdahele edilmesi hususunda parantez açılırsa faydalı olur diye düşünüyorum” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından başkan Sadık Aykanat, maddenin bütçe komisyonuna havale edilmesini teklif etti. Madde meclis üyelerinin oy birliğiyle bütçe komisyonuna havale edildi.

Üçüncü maddenin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan meclis üyesi Suat Toktar Kırklareli Sakatlar Derneği Şubesi’ne yardım edilmesi hususunda meclis üyelerinin görüşlerini aldı. Toktar “Sakatlar Derneği’nin bizlerden bir ricası oldu. Biz 2008 yılının başında Sakatlar Derneğine yardım etmiştik. Dernek benden bu konuda tekrar yardım istedi. Benim sizlerden ricam; 2009 yılı Ocak ayı maaşlarımızdan derneğe 15’er TL yardım ayırmak olacaktır” dedi. S

Suat Toktar’ın bu önerisini tüm meclis üyeleri kabul ederek Ocak ayı maaşlarından 15’er TL kesilmesini kabul ettiler. Daha sonra ise gündemin dördüncü maddesi olan Ilimiz Lüleburgaz ilçesi Sarıcaali Köyü, Sarımsaklı Dere mevkiinde, 13690.00 metrekare yüzölçümlü, Mustafa Ateşoğlu’na ait taşınmaz üzerinde “Süt toplama ve yem depolama tesisi” kurulması amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının onaylanması teklifi görüşüldü. Maddenin imar ve bayındırlık komisyonuna havalesi meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Il Genel Meclisi’nin Ocak ayı dördüncü birleşimi bu maddenin görüşülmesinin ardından son buldu.