Il Halk Eğitimi Planlama ve Işbirliği Komisyonu toplandı

Il Halk Eğitimi Planlama ve Işbirliği Komisyonu toplandı

Ilimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri katılımıyla her yıl Nisan ve Ekim aylarında yapılan Il Halk Eğitimi Planlama ve Işbirliği Komisyonu toplandı. Dün saat 14:30’da Il Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya;

Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil, Il Tarım Müdürü Erdinç Yazıcı, Il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya, Kırklareli Iş- Kur Müdürü Hasan Aksoy, Il Gençlik ve Spor Müdür Vekili Süleyman Çetin, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürü Bilal Yeşen, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Il Halk Eğitimi Planlama ve Işbirliği Komisyonu toplantısında ilk olarak bir önceki toplantıda alınan kararlar görüşüldü.

Bu kapsamda 2008- 2009 döneminde yapılmış olan çalışmalarla ilgili verilere yer verildi.

Toplantıda yapılan açıklamada Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Kırklareli Iş- Kur Müdürlüğü tarafından istihdama yönelik olarak 2008- 2009 döneminde 56 kurs açıldığı ve bu kurslara 1252 kişinin katılım gösterdiği, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi tarafından yine 2008- 2009 döneminde Il genelinde 686 kursun açıldığı ve yine bu kurslara toplamda 13.386 kişinin katıldığı belirtildi.

Akabinde ise ilçelerden gelen katılımcılarla birlikte Il çalışma planı gözden geçirildi.

Il Halk Eğitimi Planlama ve Işbirliği Komisyonu toplantısına çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisinin katılması dolayısıyla kurumlar arasında somut bağlantılar kuruldu.

Il Çalışma planının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Bu konuda söz alan Il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya ilimizin tanıtılması konusunda toplantı katılımcılarından destek istedi.

Bu doğrultuda diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de ellerinden gelen yardımları yapacaklarını belirtirken, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de ilimizdeki turizmin gelişmesi için tanıtımdan önce alt yapı çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Il Halk Eğitimi Planlama ve Işbirliği Komisyonu toplantısı dilek ve temennilerin akabinde son buldu.