İl Milli Eğitim, direksiyon öğreticisi yetiştiriyor

  Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Direksiyon Eğitim Dersi Öğreticisi kursu açtı. Kursun ilk dersi Cumartesi günü İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Ruhi Kaynar tarafından verildi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 24 Ocak Cumartesi günü saat 10.00’da açılan kursa 54 kursiyer katıldı. Program başlangıcında konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ruhi Kaynar; “Sosyal ve ekonomik gelişmelere paralel olarak eğitilmiş personele duyulan ihtiyaç da artmaktadır. Değişen ve gelişen hizmetlere daha kolay uyum sağlamak, çağın ve teknolojinin gelişimlerini takip edebilmek ve bu gelişmelere ayak uydurabilmek ancak eğitim yoluyla mümkün bulunmaktadır.
İşte bu eğitim kursları sizin bu alanda yetişmemiz, bu işle ilgili teknik pratik bilgilere sahip olmamız açısından önem taşımaktadır. Bu kursta kazanacağınız bilgi birikimiyle işinizi daha bilinçli yapacak ve daha verimli olacaksınız” dedi.
Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarında görev yapacak olan Direksiyon Dersi Öğreticileri için açılan kursun 14 gün süreceği, 14 günün sonunda 90 saatlik dersin tamamlanacağı, kursiyerler arasında 5/1 devamsızlık yapanların kursun sonunda test ile yapılacak sınava alınmayacağı vurgulandı. Sınavdan 45 puan ve üzeri puan alanlara başarı belgesi verileceği de belirtildi.(ay)