İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Mehmed Âkif'e muhteşem konser

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğretmenlerin, İstiklal Marşımızın kabulünün 88. yılı etkinleri çerçevesinde verdiği konser yoğun ilgi gördü.

Kırklareli Kapalı Spor Salonunda 14 Mart Cumartesi günü düzenlenen program saat 14.00’da başladı. Programa Kırklareli Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Necati Düzen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ata Karataş, Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile konuklar katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit; “Milli Marşlar toplumların kimliklerini yansıtıcı bir özellik taşır. Milli Marşlar yarını ifade eder ve bugün ile yarın arasında millete hedef gösterir. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmed Âkif Ersoy sarsılmaz bir iman ve dava adamı olduğu kadar tam bir edem kahramanıdır. Şanlı bayrağımız göklerde Milli Marşımız kalplerde dünyaya bir kez daha sesleniyoruz; “Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet – Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal” şeklinde konuştu. Konuşmanın sonrasında Ahmet Mithat İlköğretim Okulu Öğrencisi Doğa Güler İstiklal Marşımızı okudu. İstiklal Marşımızın okunduğu anlarda salonda duygu dolu anlar yaşandı. Doğa Güler’in İstiklal Marşımızı okumasının ardından Mehmed Âkif Ersoy’u anlatan yaklaşık 30 dakikalık belgesel sunuldu.
Daha sonra düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ödüller Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy, Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Belediye Başkan Vekili Necati Düzen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ata Karataş ve Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican tarafından verildi. Ödül töreninde konuşma yapan Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy; “En büyük temennimiz Mehmed Âkif Ersoy’un da dediği gibi yüce rabbimizin bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasıdır. Birliğimizi korumamız gerekiyor. Dış güçlerin üzerimizde oynadığı oyunlara gelmemeliyiz. Bunun bir örneğini Güneydoğu’da yaşadık ve atlattık. Ama üzerimizde oyunlar oynanmaya devam ediliyor. Bunun için tekrarlıyorum birliğimizi asla bozmamalıyız” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ve ödül törenlerinin ardından Pehlivanköy İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Devrim Bal, Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni İlkay Korkmaz, Erikler İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Öğretmeni Demet Çırak, Ahmet Yener İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Selda Ateş ve Ticaret Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Süheyla Solak dörder şarkı söyleyerek salondaki Kırklarelilileri eğlendirdiler.(ay)