İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koltuğu ne zaman dolacak?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koltuğu ne zaman dolacak?

Geçtiğimiz aylarda Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in görevinden alınmasının üzerinden neredeyse 2 ay gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen, bu makama hala bir atama yapılmadı.

Eski Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ve beraberinde Şube Müdürleri Hüseyin Kalkan ile Ruhi Kaynar, eski Vali Hüseyin Avni Coş tarafından haklarındaki bir takım iddialar ve Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen suç dilekçelerinden dolayı görevlerinden alınmıştı. Halil Ecevit’in; Cumhuriyet Meydanın’nda yer alan tanıtım ve satış yerinin açılışında kendi reklamına çok önem vermesi, devletin gönderdiği 26 bin TL’nin de buranın yapımına harcanması ve sözkonusu yerin bir ay gibi kısa bir süre içerisinde kapanması da, görevden alınmasına sebep olan etkenlerden biri olarak gözüküyordu.

Şimdi gözler yaklaşık 2 aydır vekaleten bakılan Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ne zaman asil bir atama yapılacağında. Çünkü 2009-2010 eğitim-öğretim yılının yaklaşması ve hazırlıkların yoğunlaşmasının yanısıra, yeni dönemde Kırklareli, 9 yıllık zorunlu eğitim projesi çerçevesinde uygulamanın yapılacağı 30 pilot il arasında yer alıyor. Durum böyle olunca da Milli Eğitim Müdürlüğü makamında asil bir müdürün bulunması, Kırklareli eğitim-öğretim camiası için büyük önem teşkil ediyor.

Bu proje çerçevesinde Kırklareli’deki okullarda toplam 60 ay eğitilecek olan çocukların, 9 yıllık mecburi eğitime geçiş yapmalarıyla kaliteli eğitimin başlangıcı en temele kadar inmiş olacak. Kırklareli’de merkez ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 4 tane Anaokulu yer alıyor. Buna ilköğretim okullarının ana sınıflarınıda eklediğimizde, Kırklareli’deki zorunlu eğitime tabi olacak öğrenci sayısı, hiçte yabana atılır gibi değil.

Bu açıdan bakıldığında değişik iddialara konu olan ve bu iddialar neticesinde görevinden alınan Milli Eğitim Müdürü’nün koltuğuna artık işini gerçekten iyi yapabilen profesyonel birinin atanmasınında bir an önce yapılması gerektiği büyük önem taşıyor.