Il Müftüsü Isa Saim'den Kurban Bayramı mesajı

Il Müftüsü Isa Saim'den Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı sebebiyle, Kırklareli Il Müftüsü Isa Saim oldukça anlamlı bir kutlama mesajı yayımladı. Saim “Hayatın karmaşası içinde sorumsuz şekilde tükettiğimiz zaman sermayesini, barış, sevgi, paylaşım gibi değerlerle kazanca dönüştürme imkanı sunan kutlu zaman dilimlerinden birine, bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğu içindeyiz” diyerek, mesajında şunları söyledi;

“Bayramlar, sevinme ve sevindirme günleridir. Bayram, basit çıkarların, anlamsız kırgınlıkların insan benliğini kuşatan duvarlarını yıkarak kişinin kendini aşması, etrafındakilerin farkına varması demektir. Bu bayrama adını veren Kurban, insanın Allah'a yakınlaşmasına vesile olurken, malî yönüyle de sosyal dayanışmayı güçlendir. Milletimiz, kurban ibadetine ayrı bir önem vermekte ve imkanı olanlar bu ibadeti yerine getirmeye çalışmaktadır. Ancak bu ibadetin yerine getirilmesi kadar onu ifa ederken gözetilmesi gereken ilkeler ve amaçlar da önemlidir. Bu nedenle, bütün müslümanların, özellikle, kurbanın ehil kimseler tarafından ve usulüne uygun şekilde kesilmesine özen göstermeleri, kurbanlık hayvana şefkatle davranmaları ve çevre temizliğine riayet etmeleri konusunda çok daha duyarlı olmaları gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri bir kez daha Kurban Bayramına eriştiren Yüce Mevla'ya hamdediyor, başta Kırklareli halkı olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın ve bütün dindaşlarımızın bayramını içtenlikle kutluyor, bayramın tüm insanlık için barış, huzur, güven ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”