İl Müftüsü Saim; "Ramazan ayına erişmiş olmanın mutluluğunu hissediyoruz"

İl Müftüsü Saim; 'Ramazan ayına erişmiş olmanın mutluluğunu hissediyoruz'

Kırklareli İl Müftülüğü, yarın ilk orucumuzu tutacağımız mübarek Ramazan ayında yapılacak olan faaliyetlerin programını yayınladı.

Ayrıca İl Müftüsü Isa Saim, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Saim mesajında, Ramazan’ın insanın belli bir süre zarfında Allah'ın nimetinden kendini uzak tutarak, bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiği, bu nimetlere sahip olamayan insanların halini anladığı ve paylaşmayı öğrendiği oruç ayı olduğunu söyledi. Saim mesajında şunları kaydetti;  “İnsanı eğiten oruç ibadetinin yerine getirildiği, Kur`an-ı Kerim`in her zamankinden daha çok okunduğu, sosyal yardımlaşmanın ve paylaşmanın arttığı, birlik ve beraberlik duygularının daha çok canlandığı seçkin bir zaman dilimi olan Ramazan ayına erişmiş olmanın mutluluğunu hissetmeye başladık.

Ramazan ayı; insanlığı aydınlatan, mutluluğa ve huzura götüren, taşıdığı değer ve anlamlar, getirdiği ilkeleriyle daima yeni kalan Yüce Kitabımız Kuran'ın nazil olduğu bir aydır. Peygamberimiz (SAV)'in, "İnanarak ve karşılığını yalnız Allah'tan umarak Ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır"

 Müjdesinin gerçekleşeceği rahmet ve bağışlanma ayıdır bu ay. İnsanın belli bir süre zarfında Allah'ın nimetinden kendini uzak tutarak, bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiği, bu nimetlere sahip olamayan insanların halini anladığı ve paylaşmayı öğrendiği oruç ayıdır.

Adeta bir sevap mevsimi olan bu günlerde iradeleri güçlendiren oruç, paylaşmayı vesile kılan iftar, kitleleri ibadetle buluşturan teravih, yedikçe adeta artan bereketli sofraları ile sahur, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi, hatim ve mukabeleler, sosyal yardımlaşmanın en önemli unsurlarından olan zekât ve fitreler, toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan bayram ile Ramazan ayı, kişisel olarak dindarlığın, sosyal olarak dayanışma ve kaynaşmanın had safhaya çıkmasına vesile olur.

Insanlığın, birbirini anlamaya merhamete, sevgi ve saygıya her zamankinden daha fazla muhtaç olduğu günümüzde, Ramazan ayının Ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim.”

Işte Müftülüğün Ramazan faaliyetleri

- Müftülüğümüzce erkek ve bayanlara yönelik Ramazan Ayı Özel Vaaz ve Irşad programı hazırlanmıştır.

- 20 Ağustos 2009 Perşembe günü ilk teravih namazı kılınacaktır.

- Il Müftülüğümüzce hazırlanan vaaz programı her gün öğle ve teravih namazlarından önce Merkez Hızırbey Camii'nde merkezi vaaz sistemiyle Il Müftüsü, Il Müftü Yardımcıları, Il Vaizi, Ayniyat Saymanı tarafından uygulanacaktır.

- Camilerimizde erkeklere ve bayanlara yönelik mukabele programları hazırlanarak uygulanacaktır.

- Sabah ezanları Diyanet Takvimine göre imsak vaktinde, aynı anda tüm camilerimizde merkezi sistemle okunacaktır.

- Kadir gecesinde Merkez Karakaşbey Camii ve Merkez Kadı Emin Ali Çelebi Camii ibadet etmek isteyen vatandaşlarımız için sabaha kadar açık bulundurulacaktır.

- Ilimizde geçen yıl başlayan hatimle teravih namazı kıldırma programı bu yıl da Kadı Emin Ali Çelebi Camii'nde görevlilerimiz Mehmet Ileri ve Ömer Kıyak tarafından devam ettirilecektir.

- Merkez Karakaşbey Camii itikafa girmek isteyen vatandaşlarmız için ibadete açık bulundurulacaktır.

- Müftülüğümüzce Ramazan Ayı Özel Vaaz ve Irşad programında planlanan kasaba ve köylerde teravih namazı öncesinde vaazlar yapılacak, teravih namazı sonrasında da kasaba ve köy sakinleriyle kahvehane sohbetleri düzenlerenek halkımız dini yönden bilgilendirilmeye çalışılacaktır.

- Fıtır Sadakası miktarı ilan edilmiştir.(6.50TL)

- Teravih namazı kılmak isteyen bayanlar için bütün camilerimizin mahfilleri uygun hale getirilerek istifadelerine sunulmuştur.

- Il Müftülüğümüzden imsakiye talebinde bulunan matbaa ve basım evlerine 2009 yılı Ramazan Ayı imsakiyesi hazırlanarak verilmiştir.

- Kırklareli Ili için 1000 (bin) adet Ramazan Imsakiyesi bastırılarak halkımıza ve devlet dairelerine verilecektir.

- Ilimiz Müftülüğü personeli olarak halen görev yapmakta olan ve daha önce kurumumuzda görev yapmış emekli personelimize iftar yemeği verilecektir.”