Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, endişelenecek bir durumun olmadığını belirtti

Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, endişelenecek bir durumun olmadığını belirtti

Geçtiğimiz günlerde domuz gribi şüphesiyle Devlet Hastanesi'ne getirilen vatandaşın durumuyla ve ilimizde durum sonucu oluşan panikle ilgili bir açıklama yapan Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, şahsın test sonuçlarının negatif olduğunu belirtti. Bilgin, konuya yönelik açıklamalarında şunları kaydetti:

"Ilimize bağlı Babaeski Ilçesi'nde ikamet eden G. K. (30) adlı vatandaşımız, geçtiğimiz günlerde domuz gribi şüphesi ile ilimiz Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. Ispanya'dan gelerek yakınlarını ziyaret amacıyla Babaeski'de bulunan vatandaşımız, burun akıntısı ve yüksek ateş şikayetiyle gittiği Babaeski Devlet Hastenesi'nden 'domuz gribi' şüphesiyle ilimize sevk edilmiştir.

Burada yapılan tetkikler sonucunda, kan örneği alınan hastamız taburcu edildikten sonra kan örneği , Istanbul Hıfzıssıhha Kurumu'na gönderilmiştir. Hıfzıssıhha'dan örnekle ilgili gelen sonuç negatiftir. Yani şahısta domuz gribine rastlanmamıştır. Kırklareli'ndeki vatandaşlarımızın da konuya yönelik herhangi bir endişeye kapılmamalarını belirtmek istiyorum."

Babaeski'deki doktorlar konuyla ilgili eğitime yollandı

Il Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Bilgin Babaeski'den ilimize sevk edilen hastanın, oradaki doktorların bilgi eksikliği neticesinde buraya gönderildiğini, halbuki aynı tetkikin orada da yapılabileceğini belirterek, Babaeski Devlet Hastanesi'ndeki doktorların konuya yönelik olarak eğitime gönderildiklerini ifade etti.