İl Temsilcisi Polat; "Her şey 12 günlük bu kampta belli olacak"

İl Temsilcisi Polat; 'Her şey 12 günlük bu kampta belli olacak'

Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat Masa Tenisinde ilimizin yükselişinin günden güne devam ettiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Özellikle 2008 – 2009 sezonuna çok iyi bir başlangıç yapan Masa Tenisi Grubumuz kulüplerde Minikler Marmara bölge şampiyonluğu, Yıldız kızlarda 4. lük ve 8. cilik Genç kızlarda 4. lük ve 6. lık ve Masa Tenisi 2. liginde ilimizi başarı ile temsil ediyorlar. Yukarıda saydığımız sonuçlar İlimizin Masa Tenisinde oldukça iyi bir yere geldiğini göstermektedirler. Son olarak bunlara ilaveten 4 sporcumuz Federasyonların düzenlediği milli takım seçme kamplarına katılma hakları elde ettiler. Genç ve Yıldız Milli Takım seçme kampları 26 Ocak-06 Şubat 2009 tarihleri arasında Bursa’da yapılacak kampa Türkiye genelinden 20 erkek 20 bayan sporcu çağrılıyor.

Minikler ilkokullar şampiyonu ve Marmara bölge şampiyonu olan takımımızın kaptanı Gençlikspor Takımı oyuncusu Damla Üzel minik olmasına rağmen yıldız Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanmıştır ki bu büyük bir başarıdır. 2 yıl daha miniklerde oynayacak bir sporcunun Yıldız Milli takım seçmelerine çağrılması çok çok önemli bir olaydır. Minik sporcumuz Damla Üzel inanıyorum ki; kesinlikle ilk 4’e girecek ve ilimizi ve ülkemizi yurt dışında da başarı ile temsil edecektir. Ayrıca gençler için çağrılan Simay Seven (Esen Diyaliz Spor Kulübü Lüleburgaz) kendisinden beklenen çabayı sarf ederse, o da genç milli takımın değişmez oyuncusu olacaktır. Her şey 12 günlük bu kampta belli olacak.

Ayrıca Bedensel engelliler Milli takımında oynayan Belediyespor kulübü sporcusu Yağız Engin bu yıl yine Milli takıma çağrılmıştır. Bunun yanı sıra takım arkadaşı olan Ahmet Birkan Karaçam da milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanmıştır. 24 Ocak-06 Şubat 2009 tarihlerinde Bedensel Engelliler Federasyonunca Aksaray ilinde yapılacak olan kampa, kendi sınıflarında Türkiye Şampiyonu olan sporcularla bunları zorlayacak sporcular çağrılıyorlar. Bu kampta da tekerlekli sandalye ve ayaktaki engelli sporculardan 20 kişi görev yapacaklar. Sporcularımızın ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden eminiz tüm sporcularımıza kamplarda ve Milli takıma girdiklerinde Milli takımlarda başarılar diliyoruz. Bunun diğer sporcularımıza da bir teşvik olmasını diliyoruz.

Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında çok önemli bir rol oynayarak, ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir. Buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun Kırklareli’nde gerçekleşen faaliyetleri, ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadır. Bu başarılar sonucunda ilimizde ilk defa Minikler Türkiye Şampiyonası 11-14 Haziran 2009 tarihleri arasında Türkiye’nin en iyi 24 erkek 24 bayan takımının katılımı ile Kırklareli’nde yapılacaktır. Ilimize bu müjdeyi şimdiden veriyoruz. Il Temsilciliği olarak ilimiz Ticaret Odası Esnaflar Birliği ve diğer ilimiz ileri gelen esnaflarından bu oluşuma maddi ve manevi katkıda bulunmalarını istiyoruz. Oyuncularımızın birtakım ekipman eksiği de bulunmaktadır, bunlara gücümüz yettiğince yetişiyoruz ancak yine de eksikler oluyor. Bu konuda sponsor ihtiyacımız çok büyük. Il temsilciliğimiz ile irtibata geçilebilir bu konuda. Bu katkıyı hem ilimiz hem de ilimiz çocukları için istiyor ve bekliyoruz ve ilgili birimlerin duyarsız kalmayacağını temenni ederek bu başarıyı onlara armağan ediyoruz.

Sporumuza pin pon diyip geçmeyen, masa tenisine kahve oyunuymuş gibi bakmayan, bizi ve başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan il müdürümüz Sayın Ata Karataş’a, Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin’e, Metin Delmecioğlu’na ve tüm G.S.I.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, Kırklareli halkını tamamını Haziran ayında Ilimizde yapılacak olan ve bizim de çok iddialı olduğumuz Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz.