İletişim ve bilgilendirme amaçlı internet siteleri güncellenmiyor

Günümüzde en yaygın iletişim ve bilgilenme kanalı olan birçok kurum ve kuruluşa ait internet siteleri güncellenmiyor. Trakya bölgesinde bu durum en çok Kırklareli'nde yaygın durumda.

Kurumlarla ilgili güncel gelişmeleri takip konusunda vatandaşın en büyük yardımcısı olan internet sitelerinin güncellenmemesi birçok kişiyi zor durumda bırakıyor. Kurumla ilgili edinmek istediği bilgilere internet üzerinden ulaşamayan vatandaşlar, kuruma giderek kendilerini zamana kaybına uğrattığı gibi, bilgi almak istediği kurumdaki görevli kişileri de zaman kaybına uğratıyor.
Yaşanan bu durumdan şikayetçi olan kişiler “Kurumlarda olan gelişmeleri internetten ve gazetelerden takip etmeye çalışıyoruz. Bazı kurumlar gelişme ve değişiklikleri kendi web sitelerinde yayınlıyor. Bazıları ise web sitelerini aylarca güncellemiyor. Bence gelişmelerin web sitelerinde güncel olarak yer alması bizim açımızdan faydalı olacağı gibi, ilgili kurum açısından da faydalı olacaktır. Çünkü internetten kısa bir süre içerisinde öğrenebileceğim bir şey için kalkıp kuruma gitmek benim açımdan büyük bir zaman kaybı olacağı gibi, ilgilenecek görevlide büyük bir zaman kaybına uğrayacaktır” diyorlar.(ay)