"Ilimiz hastanesinde yaşanan konuyu her aşamada takip edeceğiz"

'Ilimiz hastanesinde yaşanan konuyu her aşamada takip edeceğiz'

Bağımsız Tarım Orman ve Çevre Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Köksal Çidem, geçtiğimiz hafta ilimiz Devlet Hastanesi’nde yaşanan yolsuzluk ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayımladı. Çidem “Konunun takipçisi olacağız” dediği açıklamasında şunları kaydetti; “Evine ekmek götüremeyen, çocuğuna iş bulamayan yoksul halkımızın ödediği vergiler ile hizmet veren Kamu kuruluşları hepimizindir.

Bizler BASK olarak Hak arama mücadelemizi siyasi ve ideolojik odaklara payanda yapmadan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Kanunu kapsamında sürdürmekteyiz. Yasaların bizlere  verdiği görev sorumluluklarımız gereği kamu çalışanlarının meşru hak ve çıkarlarını korumak için mücadele ediyoruz. Bunun yanı sıra Sadece çalışanların değil, bizler çalıştığımız, hizmete bedenen ve fikren katkı sağladığımız kurumlarımızın kaynaklarının heba edilmesine göz yummuyoruz. Bu kurumlar hepimizindir. Kurumlarımızın yaşatılması için her şart ve koşulda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

Kurumlarda görev yapan temsilcilerimiz her türlü baskıya rağmen onurlu mücadelelerini sürdürmeye devam etme çabasından vazgeçmemiştir. Kasıtlı ve maksatlı yer değiştirmelere karşı yasaların bizlere tanıdığı haklarımızı hukuk çerçevesinde kullanıyoruz.

Temsilcilerin görevi Çalışanların sorunlarını görev ve sorumlulukları gereği ilgili kurum yönetimlerine sunmakta çözüm aramakta ve takipçisi olmaktadırlar. Yoksul halkımızın vergilerinden oluşan kaynakların korunması adına BASK olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Kamu kaynaklarını sülük gibi emenlerin, yargı tarafından en ağır cezaya çarptırılması yalnızca BASK Konfederasyonunun değil, halkımızın ortak beklentisidir.

Ilimiz hastanesinde yaşanan konuyu her aşamada takip edeceğiz. Her nerede ve hangi kurumda olursa olsun Yetim hakkına göz dikenler hakkında açılan ve açılacak olan davaları takip ederek müdahil olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu davalara tüm sendika ve sivil toplum örgütlerinin destek vermesini bekliyoruz. Çünkü soyulan ve hortumlanan paralar hepimize aittir. Işçinin, memurun, asgari ücretlinin, esnafın ve çiftçinin ödediği vergilerdir.

Bu vesile ile Kamu kaynaklarının heba edilmesine engel olmak için Tüm  Sendikaları, Siyasi Partileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarını Hepimizin ortak malı olan kurum ve kuruluşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.”