İlimizi de kapsayan "Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı"nın üçüncü toplantısı yapıldı

İlimizi de kapsayan 'Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın üçüncü toplantısı yapıldı

Karadeniz Havzası'ndaki bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasını güçlendirmeyi ve bu kalkınmayı sürdürülebilir kılmayı amaçlayan, ilimizi de kapsayan 2007-2013 Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın üçüncü toplantısı Kastamonu'da gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan, TIKA Başkan Yardımcısı Sınır Ötesi Işbirliği Programı Türk Delegasyonu Başkanı Mustafa Şahin; programın sınır bölgelerindeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etme, toplumlararası ve bölgesel işbirliğini geliştirme ile ortak sorunlara karşı birlikte çalışma noktasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Avrupa Birliği'nin Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Programı kapsamında yer alan Karadeniz Havzası Sınır Ötesi Işbirliği Programı, Türkiye'de; Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ ile birlikte 22 Ili kapsayan 'Düzey 2' bölgelerini içeriyor. Program kapsamında ulusal, bölgesel ve yerel otoriteler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, üniversiteler, araştırma enstitüleri, kültür kurumları, kamu kuruluşları proje hazırlayabilecek. 12 Ekim 2009'a kadar kabul edilecek olan başvuruların değerlendirilmesi ve seçilmesi ortak bir seçim komitesi tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye'den programa başvurup yararlanmak isteyenlerin belirlenen öncelikler çerçevesinde sunacakları projeler için Avrupa Birliği üyesi ülkeler Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan'dan herhangi birinin yanı sıra diğer partner ülkeler Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya ve Ukrayna'dan en az biriyle ortaklık tesis etmesi gerekecek. Birinci ve ikinci öncelikler için 100 bin ila 700 bin euro, üçüncü öncelik için 50 bin ila 250 bin euro, çoğunlukla veya tamamen tek bir katılımcı ama bir sınır ötesi etkiye sahip projeler içinse 50 bin ila 250 bin euro hibe destek sağlanabilecek.