İlimizin barajlarındaki doluluk düşmeye başladı

İlimizin barajlarındaki doluluk düşmeye başladı

Kırklareli Devlet Su Işleri Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Kırklareli Barajı ile Kayalı Barajı’nın doluluk oranlarında % 31 düşüş yaşandığı belirtildi.

Son 4 aydır yaşanan bu düşüşe inat, Armağan Barajı’nda ise % 3 artış olduğu tespit edildi.

Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranı % 64 olan Kırklareli Barajı’nda rakamlar; Temmuz ayında % 56’yı, Ağustos’ta ise % 47’yi göstererek düşüş olduğunu gözler önüne serdi. Kayalı Barajı’nda ise rakamlar; Mayıs ayında % 59’u, Haziran ayında % 58’i, Temmuz’da % 49’u ve Ağustos ayında, % 45’i gösterdi. Kırklareli’nin en küçük barajı niteliğindeki Armağan Barajı’nda ise rakamlarda artış oldu. Mayıs ayında % 38 doluluk oranına sahip Armağan Barajı’nda rakamlar, Haziran ve Temmuz’da % 40, Ağustos ayında ise yüzde 41 olarak gözlemlendi.

Bu tespitler; Kırklareli Barajı’ndaki doluluk oranında son 4 ayda % 17, Kayalı Barajı’nda da % 14 olmak üzere, her iki barajdaki doluluk oranının toplam % 31 oranında düştüğünü ortaya çıkardı. DSI yetkilileri, Kırklareli Barajı’nın 113 milyon metreküp, Kayalı Barajı’nın 149 milyon metreküp ve Armağan Barajı’nın da 52 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Barajlardaki bu düşüş amatör balıkçıların işine yaradı. Balıkçıların baraj kenarını mesken tutarak balık avlamaya çalıştıkları da, sudaki düşüş gibi gözlerden kaçmayan bir tespit oldu.