Ilimizin güzel görünümüne hanım eli

Ilimizin güzel görünümüne hanım eli

Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Sera Ekibi dün Dingiloğlu Parkı karşısında ki, Mustafa Kemal Bulvarı refüjünün üstünde bulunan büyük saksılara çiçek yenileme işlemi gerçekleştirdi.

Saksı içinde bulunan mevcut çiçeklerin solup bozulması yüzünden yapılan bu çalışmada ekipler eski çiçekleri yerinden sökerek toprağı tekrardan karıştırıp kıvama getirdikten sonra saksılara yeni çiçekleri ektiler.

Sera ekiplerinin özenle gerçekleştirdiği bu çalışmaya peyzaj mimarılığı stajeri bir bayanda eşlik etti. Bu işlemi severek yaptıklarını belirten görevliler, Istasyon Caddesi, Otogar ve Rauf Denktaş Bulvarı üzerinde bulunan çiçeklerinde değişimini gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Yapılan çiçek yenileme işlemi sırasında Cumhuriyet Meydanında bulunan bazı vatandaşlar belediyenin yapmış olduğu bu çalışmaları yerinde ve güzel çalışmalar olduğunu belirterek şunları söylediler; “Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları güzel kentimiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Ilimize gelen yerli, yabancı turistler bu güzellikleri görerek imreniyor ve ilimizden mutlu bir şekilde ayrılıyorlar.

Fakat bazı kendini bilmez insanlarımız varki onlar bu güzelliklere gölge düşürerek verilen emekleri görmezden gelip bu çiçekleri ya koparıyor, ya da tahrip döküyorlar. Park ve Bahçelerde stajerlik yapan bu bayan arkadaşımızda ilimizin güzelleşmesi için bu sera ekibine yardımcı oluyor.

 Bu şekil çalışmaların sürekli olarak devam etmesi ilimizin yararına olacaktır.”