İlk ders zili Pazartesi günü çalıyor

2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı 20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlıyor. Yeni eğitim öğretim yılı için kayıtlar 19 Eylül 2010 Pazar (yarın) günü mesai bitimine kadar sürecek.


HABER MERKEZİ
2010-2011 Eğitim Öğretim yılını sıkıntısız, problemsiz ve verimli bir şekilde geçirmek için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirten Kırklareli Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Yeşilyurt, tüm çalışma arkadaşları ile birlikte Haziran 2010 tarihinden bugüne kadar bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Müdür Vekili Yeşilyurt yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılının sona ermesinden hemen sonra 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.
Yapılan çalışmalar kapsamında 36 tane okulun tadilat ve tamiratını gerçekleştirdiklerini belirten Müdür Vekili Yeşilyurt, bu tadilatların büyük bir kısmının sona erdiğini söyleyerek, öğretmen ihtiyacı olan yerlere öğretmen görevlendirmesi yaptıklarını, bu konudaki çalışmaların halen devam ettiğini vurguladı.
Rotasyona tabi tutulan öğretmenlerin rotasyonlarını gerçekleştirdiklerini belirten Müdür Vekili Yeşilyurt, bu bağlamda 51 Okul Müdürü’nün de görev yerlerinin değiştirildiğini belirtti.
Okul öncesi öğrencilerin 14 Eylül 2010 Salı günü ders başı yaptıklarını belirten Müdür Vekili Yeşilyurt, bu öğrencilerin artışının söz konusu olduğunu, bu artış doğrultusunda gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini kaydetti.
Taşımalı eğitim öğretim sistemi kapsamında eğitim öğretim gören öğrenciler hakkında bilgiler veren Kırklareli Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Yeşilyurt konu ile ilgili şunları söyledi;
“Taşımalı sistem kapsamında eğitim öğretim gören öğrencilerin taşıma işi ve yemek ihaleleri yapıldı. Bu kapsamda bulunan 141 okuldaki 3 bin 89 öğrencinin 159 araç ile 38 tane taşıma noktasına ulaşımı sağlanacak. Ayrıca taşımalı kapsamda bulunan bu öğrenciler öğle yemeklerinide gittikleri taşıma noktasında yiyecekler.”
Ücretsiz ders kitapları ile ilgili tüm çalışmaların sona erdiğini belirten Müdür Vekili Yeşilyurt, Öğrencilerin okullarına gittiklerinde ders kitaplarını poşetlenmiş bir şekilde sıralarının üstünden alacaklarını sözlerine ekledi.
Okulların hiç birinde kayda değer bir problemin bulunmadığını belirten Müdür Vekili Yeşilyurt, 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında elde ettikleri başarının daha da artması için tüm okul müdürü ve öğretmenler ile yoğun bir gayret ve çalışma azmi içerisinde olacaklarını söyledi. (cs)