İlk Umreciler heyecanla uğurlandı

2009'un ilk Umre kafilesinde bulunan Kırklareli Umrecileri, Perşembe Gününü Cuma Gününe bağlayan gece saat 04.00'te Kutsal Topraklara uğurlandı. Umrecilerden birisiyle gerçekleştirdiğimiz mini röportajda, Umre yolculuğunun heyecanını paylaştık.

Kırklareli’nden bu yıl Umreye gidecek olan ilk kafile 6 Mart Cuma günü sabaha karşı saat 04.00’te yola çıktı. Bu yılın ilk Umre kafilesiyle 60 kişi Kırklareli merkez ilçeden, 132 kişi diğer ilçelerden Kutlu Belde’ye gitti.
Kırklareli Merkezden giden Kafile 6 Mart Cuma günü sabaha karşı saat 04.00'te Vilayet Meydanı’ndan duygusal ve heyecanlı bir şekilde uğurlandı. 2009’un ilk Umrecileri 3 hafta boyunca Mekke ve Medine’de olacaklar. Kırklareli’nden Umreye gidecek kafilenin başında Hızırbey Camii Imamı Ali Kutlugün bulunacak.

* “Hayatım boyunca bu günü bekledim”

Umrecilerin arasında, 33 yıl devlet hizmetinde bulunmuş olan Hafize Tanış da bulunuyor. Kofçaz ve Vize Nüfus Müdürlüğü yapan ve 30 yıllık müdürlük görevinden sonra 2 yıl önce emekli olan Hafize Tanış, hayatta en büyük gayelerinden birisinin emekli olduktan sonra Kutsal Topraklar’a gitmek olduğunu söyledi.
Kutsal Beldelere gitmenin çok heyecan verici ve tarif edilemez bir duygu olduğunu ifade eden Hafize Tanış, bu emelinin gerçekleşmesinden ötürü son derece sevinçli olduğunu ifade etti.  (mc)