Ilk yağmura teslim olduk

Ilk yağmura teslim olduk

Ilimiz Kırklareli’de Pazar geceyarısından sonra başlayan yağmur, dün de öğlen saatlerine kadar devam etti. Edinilen bilgilere göre metrekareye ortalama 70 kg. yağış düşen Kırklareli’nde, hayat yine felç oldu. Uzun ve sıcak yaz günlerinin ardından özellikle üreticinin beklemiş olduğu bu yağış, şehir merkezindeki çarpıklıklar nedeniyle hayatı olumsuz etkiledi. Eylül ayına girilmesiyle birlikte serinlemeye başlayan havalar, yağmurun habercisi olarak nitelendiriliyordu. Uzun bir bekleyişin ardından dün yağan yağmur da, artık yaz mevsimine veda edilerek, sonbahara ‘merhaba’ denildiği anlamına geldi.

Yollar çöktü, arabalar hasar gördü, mazgallar taştı, caddeler trafiğe kapandı

Metrekareye 70 kg. olarak düşen yağmur, Kırklareli’nde yaşayışı büyük zorluk içerisine soktu. Tamir edilmeyen yollar, yağış nedeniyle tamamen harabe haline gelirken, yama yapılmadığı için caddelerdeki birçok bölgede çökmeler meydana geldi. Bu çökmelerin üstü yağmur suyuyla dolunca, sürücüler için büyük tehlikeler ve araçlarının hasar görmesi kaçınılmaz oldu. Özellikle Istikal Caddesi’nde yoldaki çökmeyi su nedeniyle farkedemeyen birçok Kırklarelilinin arabasında, büyük hasarlar meydana geldi. Araç sürücüleri, yolları tamir etmeyen belediyeye isyan etti. Yağışların ardından Kırklareli’nin yetersiz altyapısı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Birçok bölgede mazgallar taştı, kanallar yağmur sularını taşıyamadı. Artık Kırklareli’nin her yağmurda bir klasiği haline gelen durum yine yaşandı ve Öztürk Bulvarı, yani stadyumun arkasındaki yol, yağmur sularının fazlalığı sebebiyle trafiğe kapatıldı.

Çiftçi yağıştan memnun kaldı

Şehir merkezinde düşüncelerin aksine yağmur, çiftçimizin yüzünü oldukça güldürdü. Sıcak ve kurak geçen Ağustos ayından sonra yağan bu yağmur, çiftçinin beklediği bir müjdeydi. Üreticinin bu yağışla yüzünün güldüğünü söyleyen Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu; “Çiftçimizin ekim dönemine girmesinin arifesinde yağan bu yağmurla araziler, ekime elverişli hale gelmiştir. Bu sayede üreticimiz, kanola, buğday gibi belli başlı hububatları ekme hazırlığına start vermiştir. Yağmurlar, köylünün büyük bir yoğnulukla tarla işlerine tekrar hız vereceklerinin bir göstergesidir.” dedi.

Vatandaş artık eziyet çekmek istemiyor

Yağan yağmur sebebiyle en çok çile çeken kuşkusuz vatandaşlar oldu. Altyapının yeterli olmaması yüzünden büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, yağmursuz günlerde bozuk yolları tamir etmeyipte havuz yapmaya çalışan belediyeye de tepki gösterdi. Birçok mağdur vatandaş; “Yollarımız, yağışsız günlerde tamir edilmedi. Bu daha çok gerekliyken belediyemiz, havuz yapmakla meşgul oldu. Istiklal Caddesi’nden geçerken, yolun stadyumun hemen önünde çökmüş olduğunu, ancak arabalarımız o çukura girince farkettik. Çünkü yağmur suları çukuru kapatmış. Araçlarımızın tamponları kırıldı, amortisörleri bozuldu. Hatta araçlarının carterleri delinen arkadaşlarımız var. Bu nasıl iştir? Orada o çukur duruken belediye, 20 metre ötede havuz yapmaya çalışıyor.” diyerek tepkilerini dile getirdi.