İlköğretim 2. kademe öğrencilerinden akademisyenlere taş çıkartan tezler

İlköğretim 2. kademe öğrencilerinden akademisyenlere taş çıkartan tezler

Dün saat 15:30’da İlimiz Halk Eğitim Merkezinde İlköğretim 2. kademe arası yapılan münazaraya Hamdihelvacıoğlu İlköğretim Okulu ve Fahrikasapoğlu İlköğretim Okulu katıldı. Türkçenin doğru ve güzel konuşulması Türk dilinin zenginliklerinin ortaya çıkarılması etkinlikleri çerçevesinde yapılan münazaranın konusu suç engellemede Eğitim mi daha etkilidir? Kanunlar mı?

Her iki okulun öğrencilerinin ve öğretmenlerinin de katıldığı münazaraya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil’de iştirak etti.

Sunucu Semra Özmen’in  2. kademe arası yapılan münazaranın konusu ile ilgili olarak yaptığı kısa konuşmanın ardından Fahrikasapoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin kura sonucu ilk söz haklarını kullanması ile başladı.     

Fahrikasapoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri suçun önlenmesi ile ilgi münazara’da Eğitim’in önemli olduğunu vurgulayan 2. kademe öğrencileri Feray Tunca, Sevinç Bodur, Buse Kılıç suçun önlenmesinde eğitim şart konulu tezlerini savundular.

Daha sonrasında Fahrikasapoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin tezine karşılık olarak, Hamdihelvacıoğlu İlköğretim Okulu 2. kademe öğrencileri Öznur Tülin Tamtürk, Yusuf İnanç, İrem Demiray da suçun önlenmesinde kanun’un şart olduğu konulu tezlerini savundular.

Deniz Saraç, Arzu Önemli, Çisem Altınova, Tuğba Gümüş ve Havva Bayraktaroğlu Münazara ‘da puan verip değerlendirme yapan Komisyon üyeleri olarak görev yaptılar. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkçenin doğru ve güzel konuşulması Türk dilinin zenginliklerinin ortaya çıkarılması etkinlikleri çerçevesinde yapılan münazaranın Eğitim mi daha etkilidir? Kanunlar mı? konulu tez sunum sonuçlarında Fahrikasapoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri ufak bir fark ile münazarayı kazandılar.

Her iki okulun öğrencilerinin de centilmence birbirlerini tebrik etmesi sonucunda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil’den hediyelerini alarak programa son verildi.