İlköğretim Haftası bugün düzenlenecek olan törenlerle başlayacak

* Kırklareli'de 'İlköğretim Haftası' bugün saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu'ndaki törenlerle başlayacak.

HABER MERKEZİ
Kırklareli’de “İlköğretim Haftası” bugün saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’ndaki törenlerle başlayacak.
“İlköğretim Haftası” ilk olarak Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na saat 10.00’da konulması ile başlayacak. Çelenk sunma törenin ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunulacak. Ardına İstiklal Marşı okunacak.
* Açılış töreni Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda devam edecek
Vilayet Meydanı’ndaki törenlerin sona ermesinin ardından saat 10.30’da Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek olan törenlere geçilecek. Buradaki törenler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimiz için Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından “Atatürk, Vatan ve Bayrak” konulu şiir okunacak. Bir grup 8. sınıf öğrencisi tarafından 1. sınıf öğrencilerine “Okula Hoş geldiniz Çiçeği” sunulacak”. Törenler Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile sona erecek.
* “İlköğretim Haftası” kapsamında öğrenciler ziyarette bulunacaklar
“İlköğretim Haftası” açılış törenleri kapsamında aynı gün saat 14.30’da; Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden bir grup Kırklareli Valilik Makamı’nı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci Garnizon Komutanlığı’nı, Tevfik Fikret  Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan bir grup öğrenci Kırklareli Belediye Başkanlığı Makamı’nı, Kocahıdır İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci de Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyarette bulunacaklar. 
* “Çocuğum Okula Başlıyor” bilgilendirmesi yarın yapılacak
Kırklareli İl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün koordinesinde Okul Öncesi ve İlköğretim Öğrencilerinin velilerine yönelik olarak yarın saat 14.00’te Kırklareli İl Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda “Çocuğum Okula Başlıyor” konulu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecek.
* Hafta kapsamında çeşitli etkinlikler de yapılacak
Okullarda gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından temsil ettikleri okulların açıldığı tarihten bu güne kadar yetiştirdiği örnek insanlar, okuldaki eğitim-öğretim hizmetleri, okulun kısa tarihçesi, bugünkü durumu, öğrenci ve öğretmen sayıları gibi konularda davetliler bilgilendirilecek. Varsa okul yaptıran hayırsever kişiler ya da yakınları okula davet edilecek ve istemeleri halinde konuşma yapmaları sağlanacak.
Şehit olan öğretmen aileleri ziyaret edilecek. Yazılı ve görsel basın-yayın organları aracılığı ile İlköğretim Haftası’nın önemi belirtilecek, zorunlu öğretim çağındaki, özellikle kız çocuklarının okula devamı konusunda kamuoyu ve vatandaşlar aydınlatılacak. Okul ziyaretleri gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin ve öğrencilerin il merkezinde bulunan Kırklareli Müzesi’ni ücretsiz olarak gezmeleri sağlanacak. Tüm İlköğretim Okulları’nda İlköğretim’in tanıtılması, okuma-yazmanın önemi, okur-yazar olmanın bireye ve ülkeye katkısı ve benzeri konularda Konferans ve Söyleşi gibi etkinlikler düzenlenecek.
Okul bahçesi uygun olan İlköğretim Okulları’nda imkanlar dahilinde Müzik Şöleni düzenlenecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde 2Çocuk Kitapları Sergisi” açılacak. 24 Eylül 2009 tarihinden itibaren bütün Anaokulu ve İlköğretim Okulları’nda şenlik düzenlenerek, şenliğe veliler, emekli öğretmenler, üniversitelerin eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımı sağlanacak. (s)