"İlköğretim Haftası" Lüleburgaz'da törenlerle kutlandı

Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 14 Eylül Pazartesi günü ' İlköğretim Haftası' etkinlikleri kapsamında bir kutlama programı düzenledi.

LÜLEBURGAZ
2009 / 2010 Eğitim ve Öğretim Yılı “ İlköğretim Haftası” kutlama programı,  sabah Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce’nin Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Bahçelievler İlköğretim Okulu’nda devam etti.
Kutlama programına Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Belediye Başkanı Emin Halebak, Garnizon Komutan Vekili Albay Levent Bal,  İlçe Emniyet Müdürü Emir Bilget, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Lüleburgaz Müftüsü İsmail Günay, Milli Eğitim Şube Müdürleri Tahir Kadem ve Nedim Çetin, Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hıdır Selçuk Noğay, Mal Müdürü Mustafa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve çok sayıda veli katıldılar.
Bahçelievler İlköğretim Okulunda yapılan kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından okul öğrencileri 7-A sınıfından Kıymet Cebe, 6-A’dan Selin Bayrak ve 6-B sınıf öğrencisi Hülya Akyıldız şiirler okudular. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğrencilerinden Meltem Tezel yaptı. Ardından Okul Müdürü Mustafa Bayrak kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Bayrak konuşmasında okul, veli ve öğrenci arasında güçlü bir bağ kurulması gerektiğini vurgulayarak “ Anasınıfı ve 1. Sınıflara hoş geldiniz” dedi.
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce kürsüye geldi. İnce “ Bu gün bizim düğünümüz, şenliğimizdir. Her yıl okulların açılmasının ilk haftası kutladığımız “İlk Öğretim Haftası”nı kutlamanın sevincini yaşıyoruz. 1. Sınıfa yeni başlayan öğrencilerimiz ve anasınıfı öğrencilerimizin okula alışmalarını sağlayabilmek için onları bir hafta önce başlatıyoruz. Her yeni başlangıç yeni umutlar taşır. Hepimizin ortak amacı Atatürk İlkelerine bağlı aydın ve çağdaş düşünebilen ailesine ve vatanına faydalı bireyler yetiştirebilmektir. Milli Eğitim’in görevi de ilköğretimde atılacak bu temellerin sağlam atılmasını sağlamaktır” dedi.
Hayrettin İnce öğrencilere seslenerek, sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirmelerini, yenileşme ve gelişmeyi doğru anlayıp, milli geleneklerimize sahip çıkmalarını istedi. Anne ve babalardan da çocuklarının eğitimlerine yardımcı olup onlarla ilgilenmelerini istedi.
İnce “ Lüleburgaz’da eğitim kalitesi olarak zirveye ulaştık. Bunu daha da ileriye götürmek için çalışıyoruz. Bu gün Lüleburgaz’da 1731 yavrumuz 1. Sınıfa, 1075 yavrumuz da anasınıfına başlıyor. Hepsini şimdiden kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.
Milli Eğitim’in ücretsiz dağıttığı ders kitaplarına da değinen Hayrettin İnce” Lüleburgaz’da toplam 272 bin 719 adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık. Bakanlığımızın ücretsiz dağıtılan bu ders kitapları dışında istediği ders kitapları yoktur. Anne babalar bu konuda bilgili olsunlar ve bizim kitaplarımız dışında kitaplar almasınlar” dedi.
Belediye Başkanı Emin Halebak’ta konuşmasında çocuklarımızın önemine değindi. Halebak” Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Biz onları çocuk olarak görmüyoruz. Onlar geleceğin yöneticileri, bilim adamları… Kısaca geleceğimiz onlar. Anne ve babalar, onları yetiştirirken kendi isteğinize göre değil, kabiliyetlerine göre yetiştirmeye ve yönlendirmeye çalışın. Onları yalnız bırakmayın. Çünkü günümüzde zararlı alışkanlıklar, özellikle uyuşturucu kullanımı ne yazık ki küçük yaşlara kadar inmiş durumda.  Bu yüzden çocuklarımızı her zaman takip edelim ve yalnız bırakmayalım. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize kutlu olsun” dedi.
Kaymakam Lütfullah Gürsoy ise konuşmasında birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine değindi.
Gürsoy “ Bu gün burada yalnızca Lüleburgaz’lı öğrencilerimiz yok. Her yöreden gelip buraya yerleşen ailelerimizin çocukları burada eğitim öğretim görecekler. Bizim de istediğimiz bütün isteğimiz birlik ve beraberlik içinde huzur içinde yaşayabilmektir.  Burada atılacak temeller ne kadar sağlam olursa birlik ve beraberliğimiz o kadar güçlü olur ve sorunlar kalmaz. Bunun içinde öğretmenlerimize büyük görevler düşmekte. Biz onlara inanıyor ve güveniyoruz. Cumhuriyetimizin değerli öğretmenleri kendilerine Atatürk’ü rehber alarak çocuklarımızı Atamızın ilkelerine bağlı birer faydalı bireyler olarak yetiştireceklerdir. Anne ve babaların gözü arkada kalmasın. Okula yeni başlayan yavrularımız ilk etapta biraz zorlanabilirler çünkü bir geçiş dönemi yaşayacaklar. Anne kucağından ayrılıp yeni bir sosyal ortama geçiş yapacaklar. Onlara hep birlikte yardımcı olmalıyız. Burada her türlü imkânlarla donatılmış modern okulumuz, öğretmenlerimiz ve okul-aile birliği ile birlikte çocuklarımızın başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.
Kaymakam Gürsoy, konuşmasının devamında maddi durumu bozuk anne ve babalara seslenerek “ çocuklarımızın okuması için devletimiz her türlü yardıma hazırdır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelip durumunuzu anlatabilir ve yavrularınızın eğitimi için yardım talep edebilirsiniz” dedi. Daha sonra İlk Öğretim Haftasını kutlayıp öğrencilere başarılar diledi.
Konuşmaların ardından Atatürk İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Gösterilerin ardından 8. Sınıf öğrencileri 1. Sınıf öğrencilerine çiçek vererek ‘ Hoş geldin” dediler ve program sona erdi. (gk)