Ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci aşılandı

Ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci aşılandı

Kırklareli Mustafa Dalcalı Ilköğretim Okulu toplantı salonunda Pazartesi günü saat 15.00’te TEMA Vakfı ve KOÇ Holding’in iş birliğiyle öğrencilere yönelik çevreyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kırklareli TEMA Il Temsilciliğinin düzenlediği toplantının amacı “Ülkem Için” projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerini bilgilendirmek olduğu belirtildi.

Toplantıya katılım gösterenler arasında TEMA Il Temsilcisi Ali Korur, “Ülkem Için” Projesi Il Koordinatörü Selim Kınalı, TEMA Il Eğitim sorumlusu Mehmet Özbilen, Mustafa Dalcalı Müdürü Bünyamin Çetin ile birlikte okul öğretmen ve öğrencileri bulundu.

Kırklareli’nde TEMA Vakfı KOÇ Holding’in işbirliğiyle ilk kez düzenlenen Projenin Mustafa Dalcalı I.Ö.O’nda yapılmasının sebebini şu şekilde açıklayan Kınalı; “Koç Holdingin 2006 yılında Toplantı Salonunun bu okula kazandırmasından dolayı ilk olarak bu salonda çevre eğitimi düzenlemeyi uygun gördük” dedi.

Hemen akabinde öğrencilere TEMA’nın kuruluş amacı hakkında bilgiler verirken şöyle konuştu; “ Çevre ve Erezyonla ilgilenmekte olan TEMA, toprağın çok önemli bir varlık olduğunu bizlere göstermektedir. Erezyonla bozulan toprakları iyi ve kötü neticelerini sizler daha iyi anlayacaksınız. Yavru ve Genç TEMA olarak fidan ve toprağın önemi neden çevreyi korumalıyız hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.

Ardından Mehmet Özbilen’e verilen konuşmada Özbilen, çocukların konuyu daha iyi anlayabilmeleri adına slayt gösterisiyle anlatım gerçekleştirdi.

Biz TEMA olarak sadece büyüklere yönelik bir kuruluş değiliz. Şu an yavru TEMA ve Genç TEMA’cılara yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Yavru TEMA’nın görevi toprağı olduğu kadar çevreyi de korumak. Sizin kendi çevrenizi nasıl koruyacağınızı öğrenmeniz için önce kendinizi korumalısınız. Son günlerde ortaya çıkan Domuz Gribinde el temizliği alışkanlığını aşılayarak kendilerini temiz tutmayı amaçlarken aynı zamanda çevreyi de temiz tutmanın önemi konusunda bilinçlendiriyoruz. Yavru TEMA’yı rehber öğretmen önderliğinde oluşturmak, bunu okullarımızda yaygınlaştırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Toplantının sonunda öğrencilere “Dünyayı Kurtaran Çocuk” Sertifikası verildi. TEMA yazılı şapkalar ve çevre koruması hakkında bilgiler yer alan broşürler dağıtıldı.