Ilköğretimler arası futbol turnuvasında Merkez Atatürk I.Ö.O finalde

Ilköğretimler arası futbol turnuvasında Merkez Atatürk I.Ö.O finalde

Yıldız Erkek kategorisinde dün oynanan yarı final maçında saat 12:00'de ilimiz sentetik çim sahasında aşırı derecede soğuk bir havada, Merkez Atatürk Ilköğretim Okulu ile Kaynarca Ilköğretim Okulu karşı karşıya geldi. Merkez Atatürk Ilköğretim öğrencisi 10 numaralı Uğur'un yıldızlaştığı maçta Merkez Atatürk Ilköğretim Okulu, Kaynarca Ilköğretim Okulu'nu iyi bir oyun ve 5-1 gibi ezici bir skorla devirerek adını finale yazdırmayı başardı. Her iki takım sahaya şu kadrolarla çıktı.

Merkez Atatürk I.Ö.O: Anıl, Yavuz, Rıdvan, Ibrahim, Arda, Melih, Alper, Gürkan, Uğur(c), Mert, Onur  

Yedekler: Burak, Hakan, Tolga, Emre, Nahzen, Eray T.Direktör: Alptekin Baştürk ve Ertan Aydın

Kaynarca I.Ö.O: Cengiz, Orhan, Adem, Fatih, Yiğit, Umut, Kaan, Fatih, Sezer, Evren, Eray(c)

Yedekler: Eray, Tolga, Çağan, Fatih, Kaan, Akın T.Direktör: Ali Ergin

Maçtan Notlar: 30'ar dakikadan iki devre ve tam sahada oynanan maça, Merkez Atatürk Ilköğretim okulu hızlı ataklarla başladı. Baskıyı önde kuran Merkez Atatürk öğrencileri golü erken buldu. Maçın henüz 3. dakikasında maçın adamı Uğur'un golüyle maçta 1-0 öne geçti. Baskıyı önde kurmaktan vazgeçmeyen Merkez Atatürk'ün öğrencileri sayısız gol pozisyonundan yararlanamadı. Maçın 10. dakikasında 9 numarayla oynayan Mert akıl almaz bir gol kaçırdı. Topla oynayan, koşan, rakibene adeta top göstermeyen, gol pozisyonları bulan hep Merkez Atatürk Ilköğretimin öğrencileriydi. Fakat bir türlü ikinci golü bulamadılar.

Alptekin Hoca ise bu durumu "Şımardı bunlar" diyerek özetledi. Ilk yarının sonlarına doğru atağa çıkmaya başlayan Kaynarcalı öğrenciler ilk net pozisyonunu bu dakikalarda buldular. Kaleciyle karşı karşıya kalan 11 numaralı Eray topu kalecinin üstüne vurunca skor değişmedi ve maçın ilk yarısı 1-0 tamamlandı. Devre arası Kaynarca temsilcisi soyunma odasına giderken Merkez Atatürk Ilköğretim Okulu sahada kalmayı tercih etti. Ertan Aydın, "Size ben bir şey demiyorum 10-0 olacak maç hala 1-0" diyerek sözü Alptekin hocaya bıraktı. Alptekin Baştürk ise "Neden Şımardınız? "diye sordu. Bir öğrencisiyle sert bir şekilde tartışan Alptekin hoca, ikinci yarıda rüzgara karşı oynayacaklarını ve bunu nasıl lehlerine çevireceklerini öğrencilerine anlattı. Ikinci yarının başlamasıyla Merkez Atatürk öğrencileri, adeta Arap yarış tayları gibiydiler. Sahanın her bölgesinde basılmadık yer bırakmayan öğrenciler, sanki kim daha fazla koşacak diye yarış yapıyorlardı. Durum böyle olunca ikinci golde gecikmeden geldi.

Maçın 35. dakikasında Kaptan Uğur sol taraftan topu çizgiye taşıdı ortaya doğru çıkardığı pastan sonra Alper'e sadece gol vuruşunu yapmak kaldı. Ikinci golü bulan Merkez Atatürk öğrencileri, üçüncü golü de geciktirmeden 4 dakika sonra buldular. Uğur yine çalımlarla sol taraftan ceza sahasına indi. Bu sefer tercihini arkadaşı Melih’ten yana kullanan kaptan uğur topu adrese teslim bir şekilde Melih’e, Melih’te ağlara teslim etti. Durum şimdi 3-0 oldu. Yedek kulübesinde ise yüzlerde çiçekler açıyordu. Yüzü gülen, Alptekin ve Ertan hoca yedek oyuncularla ve basın mensuplarınla şakalaşıyordu. Bu esnada işini ciddiye alan bir kaptan vardı sahada.

Sol tarafı otoban gibi kullanan Uğur dördüncü golün sinyallerini vermeye başlamıştı. Kaptan Uğur'un yine sol taraftan yaptığı ortada Mert, kafasıyla topu Alper'e indirdi Alper de akıllı bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderdi. Bu golden sonra oyun konsantrasyonunu kaybeden Merkez Atatürk Ilköğretim Okulu öğrencileri yaptığı bir hata sonrası kontra atak yediler. Bu kontra atakta topu kendi kalesine gönderen Arda kısa süreli bir üzüntü yaşadı. Bu hataya sinirlenen Alptekin hoca "kendi kendimize gol atardık zaten" dedi.

Golü yedikten sonra hırslanan Merkez Atatürk öğrencileri gol aramaya devam ettiler. Sazı eline alan Uğur, maçın sonlarına doğru hasta olan 9 numaralı Mert'e yaptığı ortayla bir karambol yaşandı. Akıllı bir vuruşla topu kalecinin koltuk altından ağlara yollayan Mert'in babası tribünde büyük coşku yaşadı. Maç bu skorla tamamlanırken, öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirerek sahadan ayrıldılar.