İller Bankası, Belediye Başkanlarını kredi alımı konusunda bilgilendirdi

İller Bankası Trakya Bölge Müdürlüğü, Kırklareli'nde yeni seçilen Belediye Başkanlarını kredi alımı konusunda bilgilendirdi.

İller Bankası Trakya Bölge Müdürü Muhsin Menekşe Kırklareli ilçe ve Belde Belediye Başkanlarını kredi alımı konusunda bilgilendirdi. Başkan Cavit Çağlayan, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada bazı Belediye Başkanlarının yeni seçildiğini ve bu bilgilendirmenin yeni seçilen ve eski Belediye Başkanları için faydalı olacağını belirtti.
Başkan Çağlayan’ın konuşmasının ardından bilgilendirmeye başlayan İller Bankası Trakya Bölge Müdürü Muhsin Menekşe İller Bankasının Atatürk tarafından belediyelere destek olması amacı ile kurulduğunu ve belediyelere ihtiyaca göre kredi vererek destek olmaya devam ettiklerini belirtti. Müdür Menekşe; “Biz İller Bankası olarak %9 faiz oranında kredi veriyoruz. Verdiğimiz kredilerin vadesi de harcamaya göre değişiyor. Bir alt yapı projesi için 10 yıl, araç-gereç için ise 3 yıl vadeli krediler veriyoruz. Verdiğimiz krediler de kullanılacak yere göre değişiyor. Biz alt yapıya çok önem veriyoruz. Mesela bir kanalizasyon yapımı için istenilen kredide ihalesi yapılmamış olması kaydıyla işte harcanacak paranın %100’ünü destekliyoruz. Üst yapıda yapılacak işlerde ise yapılacak işe göre harcanacak paranın %75 veya % 50’sini destekliyoruz. Yapılacak işlerde işin ihalesinin yapılmamış olmasına ve yapılacak işin projesinin tamamen hazırlanmasına önem gösteriyoruz. İhalesi yapılan işlere daha az oranda kredi veriyoruz” dedi.

*Başkan Tunç; “Hem faiz, hem de pay alıyorsunuz”

Bölge Müdürü Menekşe konuşmasın sırasında Belediye Başkanlarına da söz verdi. Söz alan Kavaklı Belediye Bakanı İnci Tunç; “Ben araç-gerecimi aldım. Fakat İller Bankasının pay alma durumu bizleri çok fazla rahatsız ediyor. Kırklareli Belediyesi mesela yıllık 700 Bin TL pay alınıyor. Hem faizli kredi veriyorsunuz, hem de çok yüklü bir şekilde pay alıyorsunuz bu gerçekten bizlere çok ağır geliyor” dedi.
Bölge Müdürü Menekşe; “Sonuçta biz ortağız. Belediyelerin istedikleri kredinin karşılanması için havuzda para olması gerekiyor. Siz belediye olarak normal bir banka ile çalışıyor olsanız aradaki farkı göreceksiniz. İnanın ki normal bankalar size daha ağır gelecektir” dedi.(yy)