Imam Hatip Lisesi'nin ‘Mevlana' gecesi büyük ilgi gördü

Imam Hatip Lisesi'nin ‘Mevlana' gecesi büyük ilgi gördü

Kırklareli Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Mevlana’yı anma gecesi renkli görüntülere sahne oldu. 17 Aralık Mevlana’nın ölüm yıldönümü ve “Mevlana Haftası” olması sebebi ile Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda 17 Aralık Perşembe akşamı düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Vali Yardımcısı Ismail Gültekin, Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Ünsal, Kırklareli Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Necmi Şimşek, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saat 19:30’da başlayan etkinlikte ilk olarak sinevizyon gösterisi düzenlendi. Mevlana’nın felsefesinden, Dünya genelindeki ünlü düşünürlerin Mevlana’yı yorumlamasına kadar bir çok özelliğin gösterildiği sinevizyonun ardından ise Kırklareli Anadolu Imam Hatip Lisesi Kimya Öğretmeni Mehtap Aydın tarafından “sema ve ney” hakkında derinlikli sunum yapıldı. Sema ve Ney’in Mevlana felsefesine göre ne anlama geldiğinden, sema hareketlerinin anlamına ve içeriğine kadar bir çok konunun ele alınması esnasında ayrıca slayt sunum ile okunan yazılar desteklendi.

Lisenin Meslek öğretmenlerinden Bekir Canan’ın sunuculuğunda gerçekleştirilen anma programı Lise öğrencileri tarafından okunan Mesnevi şiirleri ile devam etti. Öğrenciler tarafından sırası ile okunan şiir ve öykülerin akabinde ise gecenin en beğenilen görselliği olan sema gösterisi eşliğinde Tasavvuf Müziği Dinletisi yapıldı. Tasavvuf Müziği topluluğu, Lise öğrencileri, Kırklareli Hızırbey Camii Müezzini Necmettin Ötün ve genç bir semazen tarafından gerçekleştirilen dinleti oldukça büyük ilgi topladı. Tasavvuf Müziği eşliğinde okunan ilahiler ile birlikte yapılan sema gösterisinin ilimizde nadir yapılması nedeni ile Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu hınca hınç doldu. Semazen tarafından çok güzel bir şekilde yapılan sema gösterisi salondaki tüm hazirun ve katılımcıları büyüledi.

Sema Gösterisi’nin son bulması ile Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; ”Okullarımızda sosyal etkinliklerin sık sık ortaya konulması gerektiği, halkımızla, velimizle paylaşılmasının en güzel olduğu hiç unutulmaması gereken bir gerçektir. Bu vesile ile tekrar bu ve benzeri sosyal etkinliklerin bütün okullarımız vasıtasıyla devam edeceğini ifade ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi.

Müdür Eser’in konuşmasının ardından kürsüye çağırılan Kırklareli Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Necmi Şimşek, ilk olarak okulun geçmişinden bahsettikten sonra yaptığı konuşmasında; ”Sizlere böyle hicri yılbaşının rastladığı bir günde manevi duygularınızı daha güzel hale getirmek için bir gece yaptık. Inşallah kusurlarımız olmuşsa affolmuştur. ” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardındna anma programı kokteyl ikramı ile son buldu.