İnağ: ''Esnaf ve sanatkarımız yeni çıkacak yasa ile beraber kredi şartlarını merak ediyor''

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Emin İnağ, KOSGEB Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

     İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB Tekirdağ Bölge Müdürlüğü ziyaretinde, Bölge Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu ve KOSGEB Edirne Bölgesi Sorumlusu Bedri Döngel ile yeni KOSGEB yasası ve çalışmalar hakkında görüştüklerini bildirdi.
     Esnaf ve sanatkar tarafından biran önce yasalaşması beklenen yeni KOSGEB yasası hakkında bilgi aldığını ifade eden İnağ, şöyle dedi:
     ''Esnaf ve sanatkarımız yeni çıkacak yasa ile beraber kredi şartlarını merak ediyor. Esnafımız birliğimize ve bağlı odalarımıza yoğun şekilde KOSGEB ile ilgili gelişmeleri soruyor. Bizim bildiğimiz kadarı ile yasa meclise geldi. Ancak seçimler dolayısı ile meclis tatile girdiğinden yasalaşmadı. Tabi yasanın değişmesinin ardından kredi şartlarının ne olacağını bilmiyoruz. Ayrıca KOSGEB'in şuan ki yasaya göre imalatçı esnaf ve sanatkara sağladığı farklı alanlarda birçok kredi desteği var. Özellikle ARGE desteği konusunda birliğimiz çalışmalarını yoğunlaştırdı.''
    
     -''YENİ YASANIN ÇIKMASINA KESİN DİYEBİLİRİZ''
    
     KOSGEB Bölge Müdürü Eskicioğlu da, yeni yasanın yakında çıkacağına inandığını belirterek, ''Yeni yasanın çıkmasına kesin diyebiliriz. Ancak yasanın çıkmasının ardından kredilerin hangi şartlarda kullandırılacağını tam olarak bilmiyoruz. Bize ayrılan bütçe yaklaşık 2,5 milyar TL. Bu bütçenin şuan için tamamını faiz desteğinde kullanılması düşünülüyor. Bu da neredeyse tüm esnaf ve sanatkara faiz desteği sunabilecek bir miktar'' dedi.
     Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, KOSGEB'in bölgede en iyi çalıştığı kurumların başında geldiğini de kaydeden Eskicioğlu, görevlerinin bölgede ki KOBİ'lere destek vermek olduğunu ifade etti.