İnşaatların yarattığı tehlike ve görüntü kirliliği her geçen gün artıyor

İnşaatların yarattığı tehlike ve görüntü kirliliği her geçen gün artıyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren konut inşaatlarına artık hemen her köşe başında rastlamaya başladık. Birçok eski yapının yıkılmasıyla birlikte yoğun günler yaşayan inşaat sektörü,  bu çalışmaları bir an önce bitirme eylemi içerisindeyken birçok şeyi de gözardı ediyor.

Hazır beton kullanılması nedeniyle tüm gün boyunca trafiğe kapatılan inşaatın bulunduğu muhitte, toz toprak ve gürültü hiç eksik olmuyor. Ancak tabii ki vatandaşların şikayeti hazır beton çalışmalarına yönelik değil. Bunun normal bir çalışma olduğunu ve hazır betonlama işlemi sona eren kadar yapulan kısıtlamaların gerekli olduğunu ifade eden vatandaşlar, normal zamanda süregelen çalışmaların etrafı rahatsız eden boyutlarına tepki gösteriyor.

Inaaşatın etrafına herhangi bir koruma perdesi veya barikat kurulmaması vatandaşları zor duruma sokuyor. Inşaat malzemelerinin gelişi güzel bir şekilde yollara, kaldırımlara bırakılması, düzenli bir çalışma sisteminin olmaması ern çok o muhitin sakinlerini etkiliyor. Resimde görülen inşaatın çevresi o kadar dağınık ve düzensiz bir halde ki, ne kaldırımlarda insanlar için yürümeye uer var, ne de yollarda sürücünün geçmesine imkan veren boşluklar. Vatandaşlar ise inşaat çalışmalarının korumasız ve düzensiz olduğundan yakınara, bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler.