"Insan ticareti suçtur"

"Insan ticareti suçtur"

Insan ticaretine yönelik hazırlanan broşür ve posterlerin vatandaşlara dağıtılarak bilgilendirilmelerinin sağlandığı bildirildi.

Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların insan ticaretine yönelik bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan broşür ve posterlerin dağıtımına başlandığı belirtildi.

"Kadınların, çocukların ve erkeklerin sömürü amacıyla kaçırılması zorla alıkonulması ve zorla çalıştırılması" olarak ifade edilebilen "Insan Ticareti"; yoksulluk ve daha iyi yaşam isteği, toplumsal değerlerin yok edilmesi, politik ve ekonomik alanda kaynak ülkelerde baş gösteren sorunlar, ucuz işgücü ve eğlence sektöründe mevcut talep, suçtan elde edilen menfaatin yüksek olması, cezaların halen bazı ülkelerde caydırıcılıktan uzak olması gibi nedenlerle tüm dünyada yaygın olarak yaşanmaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada, günümüzde "modern anlamda kölelik" olarak adlandırılan; temel insan haklarının ihlali olan ve bireyden devlet güvenliğine kadar çok geniş bir yelpazede zararları bulunan bu suç türü ile mücadele çalışmaları; hedef ülke konumunda ve yabancı merkezli insan ticareti akımlarını almakta olan ülkemizde, her alanda kararlı ve başarılı şekilde sürdürülmektedir" denildi.

Giriş sayfasında; "Insan ticareti ne demek biliyor musunuz? Hepimizin başına istemediğimiz olaylar gelebilir. Beni ilgilendirmez demeyin" ifadelerinin yer aldığı broşürde, insan ticaretine yönelik bilgilerin yanı sıra ihbarların değerlendirildiği 157 nolu ücretsiz telefon hattından yardım istenebileceği belirtiliyor.