İş-Kur'dan Kırklareli'ndeki 40 işsize Bilgisayar Kursu

Türkiye İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü ile AS-Bilge Bilgisayar Firması arasında yapılan protokol gereğince 40 işsize 2 grup halinde 'Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu' verilecek. Kursa katılanlar 15 TL ücret alacak.

Türkiye İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü ile AS-Bilge Bilgisayar Firması arasında yapılan protokol gereğince 40 işsize 2 grup halinde “Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu” verilecek. Bu kursa katılmak için başvuran 80 kişi içerisinden dün İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü’nde oluşturulan Komisyon tarafından 40 kişinin seçilmesi için mülakat yapıldı.
Kursu verecek olan AS Bilge Bilgisayar Firması sahibi Servet Bedir verilecek olan kursla ilgili olarak şunları kaydetti:
“Türkiye İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol gereğince 11 Mayıs 2009 Pazartesi günü başlatacağımız “Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu”na 80 kişi başvuruda bulundu. Bu kursa katılacak olan 40 kursiyerin belirlenmesi amacıyla İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü’nde bir Komisyon oluşturuldu. Komisyonda ben ve 2 tane kurum çalışanı yer alıyor.
Burada başvuruda bulunan bu 80 kişi içerisinden doğru kursa doğru kursiyer seçebilmek için mülakatlar yapacağız. Bu mülakatlarda öncelikli olarak gerçekten bu belgeye ihtiyacı bulunan, daha önce Bilgisayar Sertifikası bulunmayan lise ve dengi okul mezunlarını seçeceğiz. Çünkü bu kursumuzun tamamlanmasının ardından kursiyerler arasında yapılacak olan sınavda başarılı olanların yüzde 25’ine iş imkanı sağlanacak. Bunun için de ince eleyip sık dokuyoruz.
11 Mayıs 2009 tarihinde başlayacak olan kursa katılacak olanlar isimlerinin olup olmadığını 8 Mayıs 2009 Cuma günü saat 09.00’dan itibaren İş-Kur İl Müdürlüğü’nde bakabilirler. 07 Temmuz 2009 Salı günü sona erecek olan kursumuzda Burcu Can tarafından; Bilgisayar İşletmenliği, Windows XP, Word, Excel, Powerpoint, Hotlock İnternet Explorer, Auto Cat, Web Tasarımı, Muhasebe konularında eğitimler verilecek. Kursa katılacak olan kursiyerlere ders günü başına 15 TL ücret ödenecek. Kursun sona ermesinin ardından 12 Temmuz 2009 Pazar günü sınav yapılacak.” (s)