İŞ-KUR Projesiyle hayata sarıldılar

Tekirdağ'da ''Zihinsel Engelli Bireylere Mum Yapımının Öğretilmesi'' projesi kapsamında, kokulu jel mum yapımını öğrenen 20 zihinsel engelliye sertifika verildi.

İş-Kur'un Özürlü ve Eski Hükümlü Projeleri çerçevesinde, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) hazırladığı, İş-Kur İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü projede, zihinsel engelli öğrenciler 500 adet mum yaptı.
ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rukiye Güneş, ZİÇEV Eğitim Kurumu'nda düzenlenen törende, engellilerin hayatın içinde var olduğunu ve kendilerine imkan verilmesi halinde son derece güzel eserleri ortaya çıkarabildiklerini söyledi.
Kursun, 22 Haziran'da başladığını ve devam eden 40 iş gününün sonunda, yaşları 15 ile 30 arasında değişen zihinsel engellilerin, 500 adet kokulu jel mum yaptığını ifade eden Güneş, mumların Tuğlalı Park'ta açılacak stantlarda sergileneceğini bildirdi.
Konuşmanın ardından, vakıfta öğrenim gören zihinsel engellilerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu.
Törenin sonunda, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, kursa katılan 20 zihinsel engelliye kurs bitirme sertifikalarını verdi.
Daha sonra zihinsel engellilerin yaptığı mumları inceleyen protokol üyeleri, mumlardan satın aldı. aa