İş-Kur'un İş gücü geliştirme kursları yılın ikinci 6 ayında da hız kesmeden devam edecek

İş-Kur'un İş gücü geliştirme kursları yılın ikinci 6 ayında da hız kesmeden devam edecek

Kırklareli İş-Kur Müdürlüğü, İllerde Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile özel işletmelerin talebi doğrultusunda, ilçelerde ise Halk Eğitim Merkezleri ile birlikte çalışarak yılın ikinci 6 ayında da iş gücü geliştirme kursları açmaya devam ediyor.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Kırklareli Iş- Kur Müdürü Hasan Aksoy Haziran ayında 700 kursiyere ulaştıklarını kaydetti. Yoğun talepleri karşılamak için çaba gösterdiklerini dile getiren Aksoy, şu anda devam etmekte olan kurslara dikkat çekti.

Devam eden kurslar arasında Pınarhisar’da 2 adet Mis Sabun kursu, 2 adet Çini Seramik kursu, ayrıca Kofçaz’da 1 adet  Cam Mozaik Işçiliği kursu, Lüleburgaz’da 1 adet Aşçılık kursu, 1 adet Satış Elemanı kursu, 1 adet Mis Sabun kursu, 1 adet Ahşap Boyama kursu ve Vize’de ise Halk Eğitim Merkezi ve Ilçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Meyve Yetiştiriciliği ve Seracılık kursu bulunduğunu söyledi. Ayrıca kendilerine gelen talep doğrultusunda Vize’de Plastik Mamuller Imalat Işçiliği kursu açmayı planladıklarını kaydetti.

Aksoy şimdiye kadar iş garantili kurslardan 14 tane açtıklarını ve bu kursların herbirine katılım sayısının 20 kişi olduğunu söylerken, bu kursları başarıyla bitirenlerin yüzde 50’sine iş garantisi sağladıklarını dile getirdi. Iş- Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurslara katılan kursiyerlerini günlük ücretinin 15 TL olduğunun tekrar altını çizerek bu durumun vatandaşın bütçesine bir kısım katkı sağladığını söyledi.

Küresel krizin olduğu bir dönemde hem insanlara maddi bir destek, hem ellerindeki sertifikayla daha kolay iş bulma imkanı, aynı zamanda ise istihdam garantili kurslar açtıklarını söyledi. Aksoy, talepleri çok yoğun yaşadıklarını, başvuruda bulunanları ise ihtiyaç durumlarına göre kursa yerleştirdiklerini bildirdi. Bundan sonra kurs açmaya devam edeceklerini söylerken yeni açılacak kursalar arasında Bilgisayar Işletmenliği kursu, Çini Seramik Kursu, Hastabakıcılığı Kursu ve Mis Sabun Kursu bulunduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.