Iş-kur ve Asbilge işbirliğiyle 3. Bilgisayar Işletmenliği kursu açılıyor

Iş-kur ve Asbilge işbirliğiyle 3. Bilgisayar Işletmenliği kursu açılıyor

Kırklareli Iş- Kur ve As- Bilge Bilgisayar işbirliğiyle açılacak olan Bilgisayar Işletmenliği kursu’nu seçmeleri dün saat 09:00’da Kırklareli Iş- Kur Müdürlüğünde gerçekleşti.

Kursiyer Seçici Kurulda Kırklareli Iş- Kur Şefi Zafer Er ve Iş- Kur memuru Figen Demiralay, Asbilge Bilgisayar Kursu’dan Yasemin Bedir ve Burcu Can yer aldı. Diğer kurslarda olduğu gibi ihtiyaç durumuna göre kursiyerler seçiliyor. Daha çok maddi durumu daha kötü olanlara öncelik sağlanıyor. Kurs açılma tarihi 19 Ekim Pazartesi olarak belirlendi. Iş- Kur’un işsizlere yönelik kursları kapsamında olan bu kurs için diğer kurslarda olduğu gibi kişi başına 15 TL ödenecek.

Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortalı da olacak olan kursiyerler kurs bitiminde Bilgisayar işletmenliği Belgesi alacaklar. Bilgisayar Işletmenliği Operatörlüğü kursu sonunda ise kursiyerlerin yüzde 25’ine istihdam sağlanarak iş imkanı sağlanacak.

Başarılı kursiyerlere sağlanacak olan iş imkanı, kursa katılacak olanlar içinde büyük avantaj olarak görülüyor. Kırklareli Iş- Kur ve Asbilge Bilgisayar’ın işbirliği ile açılacak olan kursa 40 kişi alınacak Sabah ve öğleden sonra olmak üzere

20’ şerli gruplar halinde açılacak olan kurslara talep oldukça yüksek. Edinilen bilgilere göre Kırklarelin’de açılan Iş- Kur kursları bundan sonra istihdama yönelik olacak. Kırklareli merkezde açılacak olan kurslar piyasa araştırması tamamlandıktan sonra hayata geçirilecek.