İşçi Partisi İl Genel Meclisi Adaylarını tanıttı

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere Kırklareli'nde Belediye Başkanlığı için DSP ve SHP ile ortak aday gösteren İşçi Partisi, İl Genel Meclisi Seçimlerine kendi adayları ile girecek.

İşçi Partisi 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Kırklareli’nde Belediye Başkanlığı için Demokratik Sol Parti (DSP) ve Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) ile Namık Kemal Oskay’ı ortak aday göstermişti. Kırklareli’nde Belediye Başkanlığı için ortak hareket eden İşçi Partisi İl Genel Meclis Üyeliği seçimlerine ise kendi adayları ile giriyor.
İşçi Partisi’nin Kırklareli İl Genel Meclis Üyeleri’ni tanıtım toplantısı dün saat 12.30’da Parti Binası’nda düzenlendi. Toplantıya Trakya Teşkilatlanma Sorumlusu Niyazi Işık, İl Başkanı Halil Göçen Öncü Kadın Kolları Başkanı Nevriye Mutluer, Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Halil Göçen şunları kaydetti:
“Bilindiği gibi Kırklareli’nde 29 Mart’taki yerel seçimlerde Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak Namık kemal Oskay arkadaşımızı DSP ve SHP ile ortak gösterdik. İl Genel Meclisi Üeyisi Seçimleri’ne ise kendi belirlediğimiz adaylarımız ile tek başına gireceğiz. Tüm arkadaşlarımıza yapılacak olan seçimlerde başarılar diliyorum”
Toplantıya katılan Trakya Teşkilatlanma Sorumlusu Niyazi Işık’ta partilerinin seçim politikalarına değinerek şunları kaydetti:
“Biz İşçi Partisi olarak seçimi kazanabileceğimiz tüm yerlerde ve özellikle de Doğu Bölgelerimizdeki yerlerde tek başına seçime gireceğiz. Diğer yerlerde ise AK Parti ile DTP’nin rakipleri karşısında daha güçlü olan adayı destekleyeceğiz. Bu ister CHP’li, ister MHP’li, ister DP’li, ister diğer bir partili olsun biz güçlü olan adayı destekleyeceğiz. Bizim için parti önemli değil. Önemli olan irtica ve bölücülük yapan pyartilerin burada kazanmamasıdır. Bunun içinde bu partileri destekleme kararı aldık.
Kırklareli’nde de bu karar doğrultusunda Demokratik Sol Parti ve Sosyaldemokrat Parti ile ortak bir aday çıkartarak Kırklareli Belediye Başkanlığı için aday gösterdik. Ama İl Genel Meclisi Üeyliği’nde tek başına adaylarımızı belirledik. Bugünde bunları açıklayacağız. Hepsine şimdiden başarılar dilerim.”
Yapılan konuşmaların ardından; Merkez ilçeden Halil Göçen, Lüleburgaz’dan Aydan Arıcı, Kofçaz’dan Nevriye Mutluer, Babaeski’den İsmail Sayan, Efrahim Gider, Vize’den Kemal Tetik, Demirköy7den Nurettin Kabataş, Pehlivanköy’den Nilüfer Baskın ve Pınarhisar'dan Sinan Güvenç İl Genel Meclisi Üyesi Adayı olarak açıklandı. (s)