Işçi Partisi Kırklareli Il Başkanı Halil Göçen, sel felaketine yönelik bir açıklama yayımladı

Işçi Partisi Kırklareli Il Başkanı Halil Göçen, sel felaketine yönelik bir açıklama yayımladı

Göçen KIT'lerin satılmasını eleştirerek; "Köy Hizmetleri, YSE'ler nerede" dedi Trakya ve Istanbul'da meydana gelen sel felaketi sebebiyle bir basın açıklaması yayımlayan Işçi partisi Il başkanı Halil Göçen şunları kaydetti:

"Gördüğümüz manzara, Ikitelli'den Selimpaşa, Halkalı ve Silivri'ye kadar utanç verici. Insanlarımız çaresizlik içinde mal ve can kayıplarıyla baş başa bırakılmış ve büyük bir öfkeyle devleti arıyorlar.

Resmi açıklamalar 31 ölü, onlarca kayıp yönündedir.

Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Tayyip Erdoğan milletimizle alay edercesine doğayı ve insanlarımızı hedef alan açıklamalar yapıyorlar.

Günler öncesinden meteoroloji seli bildirdi. Valiler çağrılar yaptı. Sonra ne oldu? Devlet ortada yok! Devlet gelemezdi. Çünkü devletin doğa olaylarında yurttaşını koruyacak KIT'leri kalmadı. KIT'ler haraç mezat satıldı. Hani nerede Köy Hizmetleri, YSE'ler? Yok!

Sel felaketi bir gerçeği apaçık ortaya koymuştur. Özel kar sistemiyle, mafya-tarikat rejimiyle, bu hortumcu ve rantçı sistemle sel felaketlerine, doğal afetlere karşı millet korunamaz, yurttaşlarımızın mal ve can güvenliği sağlanamaz. Çünkü mevcut sistem, arı kovanını yağmalayan "Ayıcılar" sistemidir.

Çözüm, kamu otoritesidir. Halkçı belediyedir. Kent planlaması ve çağdaş kentler kurulmasıdır.

Bu program, devletçi-halkçı bir ekonomiyle inşa edilebilir. Türkiye'mizin yeterli bilgi ve donanımı vardır. Bilim insanlarımız, üniversitelerdeki şehircilik kürsüleri, meslek odaları, Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı Afet Işleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde çağdaş, bilimsel bir planlamayla doğal afetlere karşı üstünlük sağlanabilir. Bunu yapabilmek için her şeyden önce Türkiye'mizin bir Milli Hükümete ihtiyacı vardır.

Hortumcu mafya-tarikat sistemi, utanmadan, doğayı ve insanlarımızı hedef gösteriyor, selde yaşanan can ve mal kaybının sorumlusu ilan ediyor.

Selde yaşamını yitiren bütün yurttaşlarımızın yakınlarının ve milletimizin başısağolsun!