Işçi Partisi Öncü Kadınları Tekel işçilerinin yanında

Işçi Partisi Öncü Kadınları Tekel işçilerinin yanında

Işçi Partisi Öncü Kadın Merkezi, günlerdir Ankara’da eylem yaparak haklarını arayan Tekel Işçileri’ne destek oldu.  Işçi Partisi Kırklareli Il binasında 13 Ocak Çarşamba günü(dün) Işçi Partisi Öncü Kadınları adına saat 12:00’da bir açıklama yapan Öncü Kadın Yöneticisi Bahar Özciğer; “Ankara'da AKP iktidarının zulmüne karşı direnen Tekel işçilerine selam olsun. Kadınıyla erkeğiyle on bin emekçi; polis copuna, biber gazına, yağmura soğuğa aldırmadan direniyor. Meydanlarda davul zurna Türk, Kürt, alevi Sünni, kadın erkek halaya duruyor, sonra saygıyla Istiklal Marşı okuyor. Iş, ekmek ve bağımsızlık mücadelesinde işçi sınıfı, milletin öncüsü olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.Tekel işçisi, işi için, özlük hakları için onuru için direniyor. 4-C kölelik düzeni demektir, işçinin iş güvenliğini yok eder, aylık ücretinin yarısını keser, 10 ay çalıştırır 2 ay işsiz bırakır. Tekel işçisi bunun için direniyor. Kamu çalışanları, mühendisler, doktorlar, avukatlar bütün mesleklerden emekçiler, siyasi partiler Tekel işçileri etrafında birleşiyor. Kadın işçiler en ön saflarda, en çok bağıran, en iyi konuşan, en fedakar, en cesur, gözleri çakmak çakmak. Ankara'da emekçi rüzgarı fırtınaya döndü iktidarı sallıyor. Artık sloganlar iktidara yönelik. Işçi sınıfı ve bütün halk sınıfları için  Şimdi fabrikalarda, işyerlerinde, meydanlarda bütün işçiler, emekçiler haykırıyor; "Işçi-Memur ele ele genel greve" Emekçilerin genel grevi bütün yurtsever güçlerin desteğini alacaktır ve AKP iktidarından kurtulmanın yolu genel grevden geçer. Cumhuriyeti, laikliği, vatanı, bağımsızlığı savunmakla, emekçinin işini, ekmeğini savunmak aynı düzlemde birleşmiştir.

Biz, Işçi Partisi'nin Öncü Kadınları olarak, işçi kardeşlerimizin, cesur, fedakar Tekel işçisi kadınların yanındayız, sonuna kadar onları destekliyoruz. Vatan savunmasının ön cephesinde kadın işçiler var. Toplumsal muhalefet birleşiyor ve yükseliyor. Bütün emekçilerin genel grevi iktidarın sonunu getirecektir. Işçi Partisi Öncü Kadınları 16 Ocak'ta Ankara'da Tekel işçisi kadınların yanında olacaktır.”

Yapılan açıklamaya Işçi Partisi Öncü Kadın Yöneticisi Bahar Özciğer’in yanı sıra Öncü Kadın Tekirdağ Sorumlusu Filiz Kaya, Kırklareli Sorumlusu Nuriye Mutluyer ve Babaeski Sorumlusu Aydan Arıcı katıldı.