Işık Topay yeni kadronun iftarında, MHP Il Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı

Işık Topay yeni kadronun iftarında, MHP Il Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılması planlanan Il Kongresi öncesinde, yeni yönetime aday olacak tüm isimler, düzenlenen bir iftar yemeğinde biaraya geldi ve kamuoyuna tanıtıldı.

Geçtiğimiz Pazar akşamı Paşa Cafe’de düzenlenen iftarda; MHP Il Teşkilatı’ndan birçok isim yer alırken, ilçe ve belde teşkilatlarının da katılım göstermesi dikkat çekti. Yemekte ayrıca, MHP’nin kökenini temsil eden Cumhuriyetçi Millet Partisi’nin ilk kurucuları arasında yer alan isimler de onur konuğu olarak yer aldılar. Iftar ezanının okunmasıyla birlikte birbirinden lezzetli yemeklerle oruçlar açılırken, barkovizyonda da MHP’nin kuruluşundan bugüne kadarki sürecini anlatan ve Alparslan Türkeş’in hayatından kesitlerin yer aldığı bir tanıtım filmi gösterildi. Ilerleyen dakikalarda yemek duası okundu ve ardından yeni yönetime talip olan adaylar, tek tek sahneye çağrılarak kamuoyuna tanıtılmış oldu. Bu tanıtımda, Işık Topayın’da MHP Il Başkanlığı’na aday olduğu açıklandı. Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan Topay, şu açıklamaları yaptı:

“Değerli misafirlerimiz; il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belde ve ocak başkanlarımız, eski il ve ilçe başkanlarımız, yani aksakallılar heyeti. Bu iftar yemeğine teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kahraman ecdadımızı, bizlere önderlik ederek yol gösteren ve ömrünü bu yola adayan, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere tüm önderlerimizi rahmetle anıyoruz. Şu anda ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar açıkça kendini göstermektedir. Büyük Türk Hakanı Bilge Kağan’ın eserleri, kayalara yazdırdığı yazılar, bugün maalesef milletimiz tarafından unutulmaya yüz tutmuştur. Büyük Türk Milleti tarih boyunca birçok destan, kahramanlık ve zaferlere imza atmıştır. Bunların hepsi, büyük fedakarlıklarla elde edilmiştir. Bizler, yirmi bir yaşında Istanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’imizi, Çanakkale’de ‘Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Ulu Önder Atatürk’ümüzü, Satı Kadın, Nene Hatun, Sütçü Imam ve Seyid Onbaşı’mızı unutmadık. Ülkemiz üzerinde istendiği kadar oyun oynansa da, Türk Milliyetçiliği ve Türk Milleti henüz son sözünü söylememiştir.”

Topay, konuşmasının devamında MHP’nin kuruluşundan ve yıllar içindeki kimliğinden, hedeflerinden bahsetti. Siyasi arenada balon gibi şişen, balon gibi sönen birçok parti gelip geçtiğini dile getiren Topay, iktidarın da Amerika’nın ve Avrupa’nın dayatmalarıyla hareket ettiğini vurguladı. Işık Topay adaylığı ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Önümüzde bir il kongresi var. 27 Eylül veya 4 Ekim tarihinde olacak. Muhatap bulamadığımız için hala tarih bile belli değil. Ben 1994’te MHP’ye kaydoldum. 1997 yılında il yönetimine girdim. 2003-2006 yılları arasında Il Başkanlığı görevinde bulundum. Her zaman doğru olan şeyi söyledik, yanlışın hep karşısında durduk. Şimdi 2006 yılından beri emaneti teslim ettiğimiz arkadaşların, teşkilatı getirdiği durumu sizler görüyorsunuz. Geçtiğimiz Mart ayındaki seçim sürecinde partimize atamayla yeni yönetim belirlendi.  Bizler de destek olmak için 60 kişi gittik. Ve gördükki teşkilatın içinde diğer siyasi partilerle temasta olan, gizli gizli görüşmeler yapan, birinin topladığını tekrar dağıtmaya çalışanlar var. Bunların hepsine bir ‘dur’ demenin zamanı artık gelmiştir.”

Işık Topay’ın bu duygu yüklü konuşması alkışlarla sonlanırken, davetliler birbirleri arasında koyu bir sohbete daldılar. Organizasyon iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.