"İşin sırrı; kendi etini üretmekte"

* Bizim Köfte & Ciğer ve Çorba Salonu işletme sahibi Hasan Hüseyinca ile mekanında sohbetlerde bulunduk. İşletme ile hangi noktalardan nerelere geldiklerini ve yaşadıklarını konuştuk. 1969 yılında, kasaplıkla başlanan meslek içerisinde, bugün dünyaca tanınan köfte ve ciğer ürünlerinin markalaştığını belirten Hüseyin Hüseyinca işin sırrını da; 'Etimizi kendimiz üretiyoruz' şeklinde açıklıyor.


HABER MERKEZİ
Edirne’nin, adını Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesinde duyuran köftesi ve tava ciğeri ile ünlü işletmesi olan BİZİM KÖFTE & CİĞER ve ÇORBA SALONU sahibi Hasan Hüseyinca ile konuştuk. Önemli bir başarı hikayesi çıktı ortaya.
* “1969 yılında KASAP olarak işe başladım”
“Ailemizde kimileri Mühendis, kimileri Öğretmen, kimileri başka başka meslekleri seçti. Tek Kasap bendim. 1969 yılında, Kasap olarak iş hayatıma başladım. Selanik göçmeni bir aileden geliyorum. Yandaki binadaydık. 5 yıl evvel de, bugünkü daha elverişli olan binayı satın alarak, köfte ve tava ciğeri işine girdik. Bahri Dinar ile yollarımızın kesişmesi de, ayrıca işletmemizin tanınması ve gelişmesi açısından önemli bir etken oldu.”
* “Kendi etimizi üretiyoruz”
“Köfte ve tava ciğeri konusundaki bu başarımızın en önemli sırrına gelince; biz, burada kullandığımız etleri bizzat kendimiz üretiyoruz. 110 baş lık bir hayvan çiftliğimiz mevcut. Eti istediğiniz gibi seçebildiğinizde, ortaya lezzet açısından da daha büyük farklar ve avantajlar çıkıyor.”
* “Temizlik ve müşteri memnuniyeti önemli”
“Bizim müessesemizin en önemli temel kurallarından ilki; temizlik ve hijyendir. 25 personelimiz var. Ne kadar iyi personel olursa olsun, temizliğe önem vermiyorsa, bizim aramızda kesinlikle yeri yoktur. İşi zayıf ama, temizlik konusunda hassassa, onu tercih ederiz. Sonuçta burası bir okul gibidir. İş konusunda gelişimini sağlarızça. Bizimle lışan personel işini sevecek. Müşteri memnuniyetine özen gösterecek. Müşteri memnuniyetini sağlayamazsak, ayakta duramaz, parasını aldığımız insanın rızasını alamayız. Bu da önemli bir eksiklik olur”
* Adem Hüseyinca yeni nesil işletmeci
“Bizim dönemimiz artık sona erdi. Ben sadece işletmenin tedarik ve mutfak kısımları ile ilgileniyorum. Diğer konuları oğlum Adem Hüseyinca ya devrettim. O da, bizden aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak için var gücü ile çalışıyor. Bir işte başarılı olabilmenin en önemli ve olmazsa olmazı, o işi sevmektir. Bizler, yaptığı işini seven insanlarız. Oğlumdan sonra da, onun oğullarının bu işi sürdürmesini arzu ediyorum.” (ş.g.)