"İslam'da Tasavvuf" konferansı gerçekleştirildi

Kırklareli Merkez'de geçtiğimiz Cumartesi akşamı Araştırmacı-Yazar Dr. Necdet Yılmaz'ın konuk olduğu 'İslam'da Tasavvuf ve 21. yy'da Tasavvufi Bir Şahsiyet Prof. Dr. M. Esad Coşan' konulu konferans düzenlendi.

Kırklareli Merkez’de geçtiğimiz Cumartesi akşamı Araştırmacı-Yazar Dr. Necdet Yılmaz’ın konuk olduğu konferans, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.
Birkaç kişinin toplanarak düzenlediği gecede tertip komitesi adına konuşan Veteriner Hekim Ramazan Üstün katılan herkese teşekkür ederek, konferansın faydalı geçmesi temennisinde bulundu.
Programın başında, Prof. Dr. Esad Coşan’ı ve özgeçmişini anlatan bir sunum katılımcılara izletildi.
Sunum gösterisinin ardından konferansa başlayan Araştırmacı Yazar Dr. Necdet Yılmaz, Türk Milletinin geçmişinde müspet değerlerinin var olduğunu söyleyerek; “Örneğin Yunanlıların Yunan Mitolojisi vardır ve çocuklarına bu mitolojideki güçlü kahramanları göstererek onları örnek almaları gerektiğini söylerler. Bizim mitolojik, hayali kahramanlar üretmemize gerek yok. Bizim geçmişimizde Yunus Emre’ler, Mevlana’lar, Necip Fazıl Kısakürekler vb… O kadar çok örnek alınacak şahsiyetler var ki. İnsanlar hayatında mutlaka birilerini model alırlar. Çocuklarımız da aynen bu şekilde, önlerine çıkarılan güçlü şahsiyetleri ön plandaki insanları örnek alıyorlar. Yeter ki bizler güzel şahsiyetleri onlara öğretelim ve gösterelim” diye konuştu. Dr. Necdet Yılmaz; Prof. Dr. Merhum Esad Coşan’ın, yaşarken, böyle müspet şahsiyetleri tanıtmak için sürekli konferanslar, programlar düzenlenmesine katkılar sağladığını belirtti.
Ardından İslam’da Tasavvuf kavramını açıklayan Dr. Necdet Yılmaz, birçoğumuzun beynindeki ve uygulamasındaki Müslümanlığın gerçek Müslümanlık olmadığını söyleyerek; “Biz sadece fıkıh kitaplarında yazanları kabul edip, onların dışındaki farzları yok sayabiliyoruz. Örneğin namazın farzları bellidir ancak Kuran-ı Kerim’de namazı huşû ile kılmanın yani Allah’ın bizi gördüğünü hissederek kılmanın da farz olduğu belirtiliyor” dedi.
Çeşitli örneklerde Tasavvuf’u anlatan Dr. Necdet Yılmaz’ın konferansının ardından, Grup Çağrı’nın Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ile program son buldu.