"İslam dini Aileye çok önem vermektedir"

Kırklareli İl Müftülü tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin dünyaya teşrifleri kutlamaları kapsamında 19 Nisan 2009 Pazar günü akşamı 'İslamda Aile' konulu bir Konferans düzenlendi. Konferansı veren Doç. Dr. Rahmi Yaran İslam dininin aileye çok önem verdiğine değindi.

Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin dünyaya gelişi münasebetiyle 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan “Kutlu Doğum Haftası” Kırklareli İl Müftülüğü tarafından bu yıl yoğun bir etkinlik programı ile kutlandı. İlk olarak 15 Nisan 2009 tarihinde açılışı yapılan hafta etkinlikleri 19 Nisan 2009 Pazar günü saat 20.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rahmi Yaran’ın “İslamda Aile” konulu Konferansı ile sona erdi.
Düzenlenen konferansa; Kırklareli Vali Yardımcısı İ. Hakkı Çınarsoy, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal Başkur, Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim, Müftü Yardımcıları ile vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu Konferans programı Saygı Duruşu’nda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 
Karakaşbey Camii İmamı Mehmet İleri’nin Ahzab Suresi 38-47. Ayetleri’ni okumasının ardından, Kadı Emin Ali Camii Müezzini birbirinden güzel İlahileri seslendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kutlu Doğum” konulu sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın göndermiş oldukları kutlama mesajları okundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim, bu haftanın İslam Alemi açısından çok önemli olduğuna değindi. Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin dünyaya teşrifleri dolayısıyla İl Müftülüğü olarak 15 Nisan’da başlatılan etkinliklerin bu gece yapılacak olan Konferans ile sona ereceğini belirten Saim tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.
Konuşmanın ardından “İslamda Aile” konulu konferansı verecek olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rahmi Yaran’ın özgeçmişi okunarak kürsiye davet edildi. Doç. Dr. Yaran, Peygamber efendimizin Aileye verdiği önemi Kur’an Ayetleri ve Hadisleri ile destekleyerek anlattı. Özellikle kız çocuklarının önemine değinen Yaran, 3 kız çocuğunu terbiye ile yetiştirip, evlendiren babaların cennette yerlerinin hazır olduğunu dile getirerek, kız çocuklarına sahip çıkmanın önemine değindi.
İslam’ın evlilik kurumuna erdiği önemede değinin Yaran, çevresinde evlenmek isteyipte evlenmeye durumu olmayanların evlendirilmesinin çok büyük bir sevap olduğunu dile getirdi. Yaran evlilikte kadın-erkek eşitliğine de değinerek vucüt olarak gülcü olan erkeklerin eşleri üzerinde şiddete mehil etmemesini, onlara nadide bir çiçek gibi davranması gerektiğini belirtti. Onların erkeklere emanet olduğunu belirten Yaran, erkeklerin kendilerine emanet edilen eşlerini el üstünde tutmalarını istedi. (s)