İsmail Orlu "Emirali Köyünü örnek bir köy yapma yolundayız"

Emirali Köyü muhtar adayı İsmail Orlu, 'geçtiğimiz dönem çok iş başardık ama bundan sonra ki dönem daha çok iş başaracağız' dedi.

Lüleburgaz’a bağlı Emirali köyünde 2,5 yıldır muhtarlık yapan İsmail Orlu, döneminde ki icraatlarını gazetemizin Lüleburgaz Temsilciliğini ziyaret ederek bizlerle paylaştı.
İsmail Orlu, 2,5 yıl önce köy muhtarının vefat etmesi sebebi ile yeniden seçim yapılarak Emirali Köyü halkının oyları ile muhtar olmuş. İsmail Orlu, köyünün muhtarı olduktan sonra, birçok işe imzasını atmış ve halkının rahatı için birçok girişimde bulunmuş. Genç ve başarılı muhtar adayı İsmail Orlu, ilk olarak yeni bir su kuyusu açılmasını ve 6 bin metrelik içme suyu borularının değişmesini sağlamış.
İsmail Orlu, “Emirali Köyünde benim muhtarlık yaptığım dönemde, halkımızın sağlığı için, ilk başta su borularımızı yeniledik. Daha sonra kanalizasyon sorunumuzu giderdik. 11 kilo metre kanalizasyon borusu döşenmesini sağlayarak bu sorunu ortadan kaldırdık. Köy meydanımız kilit taş ile döşendi. Yollarımızın 10 kilometrelik bölümüne mıcır döşedik ve şimdi yollarımıza tekrar 2000 ton mıcır kullanarak yenilenmesini sağlayacağız. İleriki dönemlerde yollarımızın asfalt olması için girişimlerimiz olacaktır. Ayrıca bundan sonra ki projemiz de köyümüzün gençlerine 80 adet arsa tahsisi yaparak, onların sıkıntılarını gidermeyi ve köyümüzün nüfusunu çoğaltarak, genç nüfusun köyümüzde kalmasını hedefliyoruz. Bu konu ile ilgili projemiz hazırdır kısa bir süre sonra hayata geçirilecektir. Hedeflerimizin arasına köyümüzün ihtiyacı olan bir düğün salonu ve spor merkezi yapmayı da aldık ve yetki tekrar bize verilirse çalışmalarımıza hemen başlayacağız” dedi. (gk)