İsrail protestosunda ortalık karıştı

Edirne'de İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto eden İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönülleri ile bazı vatandaşlar arasında arbede çıktı.

     Vakıf gönüllüsü Habil Mert, Saraçlar Caddesi'nde yaptığı açıklamada, yardım merkezli çalışmalarının Edirne'de Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından engellendiğini iddia etti. Habil Mert, Filistin'e yardım kampanyaları kapsamında belediyeye ait noktalarda stant açmak istediklerini, buna izin verilmediğini, her zaman mazlumlarla dayanışma içinde olduklarını ve buna devam edeceklerini söyledi.
     Konuşma aralarında tekbir getiren gruba tepki gösteren CHP'li Edirne il genel meclisi üyeleri Erdal Akgün ve Şefik Kondural ile bazı vatandaşlar, gruba ''Türk Bayrağı nerede'' diye sorarak, bir süre tartıştılar.
     Vakıf gönüllüsü Mert'in de Türk Bayrağı'nın yeleğinin üzerinde olduğunu göstermesi üzerine öfkelenen vatandaşlar, grubun üzerine yürümek istedi. Bu sırada arbede çıkması üzerine polis olayların büyümesini önledi.
     Olayın ardından vakıf üyeleri, basın açıklamasını tamamlamadan uzaklaştı.
     Bu arada, Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de bu tür olayların olmaması gerektiğini ifade etti. Akgün, ''Biz İsrail tarafından Amerika'nın emriyle öldürülen, katledilen çocukların kanlarının yerde kalmaması için mücadele veren ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' diye konuştu.
aa