İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kırklareli'ndeydi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Kırklareli'ne gelerek Vali Cengiz Aydoğdu'yu ziyaret ettikten sonra esnaf ziyaretinde bulundu ve AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

 

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün saat 12.00 sıralarında Kırklareli Valiliği’ne geldi. Makam aracını kendisi kullanan Topbaş’ı Valilik binası önünde Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit çağlayan, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Tunçay Peker, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak, AK Parti Belediye Başkanları, Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt ve Gazetemiz Genel Koordinatörü Aydeniz Dereli karşıladı. Karşılamanın ardından Valilik Defterine yazan Topbaş Valilik makamına geçti. Ziyaretin devamında ziyarete AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’da katıldı. Valilik makamında konuşma yapan Başkan Topbaş Vali Aydoğdu ile Artvin’de bir sinema salonu açılışında tanıştıklarını ve kendisini İstanbul’a daha yakın olan bir yer olan Kırklareli’nde görmekten memnun olduğunu belirtti.
Sohbetin ardından Vali Aydoğdu, Başkan Topbaş’a Halk Eğitim Merkezi’nde yapılmış el işlemeli bir tabak hediye etti. Başkan Topbaş’da Vali Aydoğdu’ya İstanbul’dan getirmiş olduğu el işi bir hediye takdim etti.

Topbaş’a DSİ’de yemek

Valilik ziyaretinin ardından DSİ tesislerinde düzenlenen öğle yemeğine geçildi. Baraj manzaralı yemek yiyecek olmaktan memnun olduğunu belirten Topbaş baraj hakkında bilgi alarak, barajın bu yıl ve geçen yılki doluluk kıyaslamasını yaparak yemek yenilecek yerin manzarasının çok güzel olduğunu belirtti. Topbaş daha sonra yemeğe geçti. Yemeğin ardından AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Topbaş yemek yapımında emeği geçen herkesle fotoğraf çekildi.

Esnafı dolaştı

Yemekten sonra Kırklareli DSİ tesislerinden ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yine kendi aracını kendisi kullanarak Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Cumhuriyet Meydanı’ndan Cumhuriyet Caddesi’ne geçerek esnaf ile selamlaşarak AK Parti Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak’ın iş yerini ziyaret etti. Burada çalışanlar ile selamlaşan Topbaş Fevzi Çakmak Bulvarı’nda bir satıcıdan bir sepet çubuk kraker aldı ve yolda karşılaştığı miniklere dağıttı. Yol boyunca vatandaşla selamlaşan Topbaş Vilayet Meydanı’nda bulunan Dere Tavukçuluk çalışanları ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Yürüdüğü istikamette Kırklareli eski Belediye Başkanlarından Kadir Gökçe ile karşılaşan Başkan Topbaş Gökçe ile bir süre sohbet etti.
Daha sonra Hasan Şankaya isimli bir vatandaş Üsküpdere Köyü’nden olduğunu belirterek köyünün yollarının yapılmasını istedi. Topbaş’da köyünün yolları ile ilgileneceğini belirterek dişlerinin kötü durumda olduğunu gördüğü Hasan Şankaya2nın dişlerini yaptırma sözü verdi.

“Siyaset ya ideal, ya da menfaat için yapılır”

Esnaf ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı konuşmada; “Siyaset ya ideal, ya da menfaat için yapılır. Biz siyaseti ülkemizin menfaati, görmek istediğimiz ülkenin ideali için yapıyoruz” dedi.
Esnaf ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Başkan Topbaş Kırklareli’ne il kez geldiğini, fakat Kırklareli’ni ve Kırklarelilileri çok sevdiğini belirterek piknik yapmak için ailesiyle mutlaka Kırklareli’ne tekrar geleceğini de belirtti. Topbaş Kırklareli’ne AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Tunçay Peker’in ısrarı üzerine geldiğini de belirtti.
Başkan Topbaş; “Biz parti olarak devamlı ülkemizin çıkarı için çalışan bir partiyiz. Partimiz dünyada en iyi ve büyük örgütlenmeye sahip teşkilatlardan birisi. Yerel seçimlerde de, genel seçimlerde de beklediğimiz oy oranına ulaştık. Halkımıza hak ettiği hizmeti vermeye devam ediyoruz. Fakat bazı yerler bizim partimizin çalışmalarını ve örgütlenmesini benimseyemedi.
Siyaset ideal, ya da menfaat için yapılır. Biz siyaseti ülkemizin menfaati, görmek istediğimiz ülkenin ideali için yapıyoruz.
Bizim halkımız her şeyi affeder. Ama adam yerine konmamayı asla affetmez. Biz halkımızı adam yerine koyuyor ve tüm talepleri karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz.
Metrobüs hakkında değişik yorumlar yapılıyor. Bunu yapanlar ise Metrobüsü bir kere dahi kullanmış insanlar değiller. Bizim bir hizmetimiz hakkında yorum yapacak kişiler bizim hizmetimizi kullanan kişiler olsun. Bizim hizmetimiz 3. şahıslar tarafından yorumlanmamalı” dedi. Topbaş konuşması sırasında Kırklareli için bir gününü ayırdığını ve Kırklareli’ne tekrar gelmek istediğini yineledi.
Konuşmanın ardından AK Parti Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Tülay Tunçay Peker kısa bir konuşma yaparak; “Sizleri aramızda görmek bizler için büyük bir onur ve gurur. Bizlerde sizi ağırlamaktan çok memnun olduk ve Kırklareli’ne tekrar geleceğiniz günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Topbaş AK Partili Belediye Başkanları ile basına kapalı bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Topbaş Kırklareli’nden ayrıldı. (yy)